Halloncheesecake med vit choklad
  • Tid 3 tim
  • Ugn 175º
  • Svårighetsgrad Medel

Halloncheesecake med vit choklad

3.73 (250 betyg)

  • Tillagningstid 3 tim
  • Ingredienser 10
  • Ugnstemperatur 175º
  • Svårighetsgrad Medel
Ingefärscheesecake Lyxig variant

Ingredienser

10 portioner
Botten:
  • 250 g digestivekex
  • 150 g smör
Fyllning:
  • 400 g färskost
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1 citron, rivet skal
  • 3 dl färska hallon eller jordgubbar
  • 100 g vit choklad
  • 3 dl crème fraiche
Garnering:
  • 3 dl färska hallon eller jordgubbar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Mixa kexen till botten i en matberedare. Smält smöret och blanda ihop kex och smör. Smörj eller klä en springform (25 cm i diameter) med bakplåtspapper. Tryck ut kexblandningen i formen, på botten och en bit upp på kanterna. Grädda i mitten av ugnen 5-7 minuter.

Fyllning

  1. 1

    Vispa ihop färskost, 3/4 av sockret, ägg och rivet citronskal med elvisp tills det blir slätt. Vänd ner hallonen. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen tills smeten stannat, cirka 30 minuter.

  2. 2

    Smält under tiden chokladen på låg effekt i micro, eller i en bunke ovanpå en kastrull med sjudande vatten. Vispa ihop choklad, crème fraiche och resten av sockret.

  3. 3

    Ta kakan ur ugnen och bred försiktigt blandningen över den första fyllningen i ett jämnt lager. Sätt in kakan i ugnen igen, cirka 6 minuter. Låt kakan svalna och ställ den sedan i kylen några timmar eller över natten.

Garnering

  1. 1

    Garnera med färska hallon eller jordgubbar.

Sätt ett betyg

26 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Rosina

    Äggen??

  • Christina

    jag hoppar över hallonen och breder ut lemoncurd ovanpå istället. Himmelskt gott!

  • Helén

    En himla god cheesecake som alltid går hem. Jag gör den med blåbär i stället, då maken inte gillar hallon. Blir kanon!

  • Mikaela

    så grymt god!!!!

Visa fler