
Halloncheesecake med vit choklad
- Botten:
- 250 g digestivekex
- 150 g smör
- Fyllning:
- 400 g färskost
- 2 dl strösocker
- 2 ägg
- 1 citron, rivet skal
- 3 dl färska hallon eller jordgubbar
- 100 g vit choklad
- 3 dl crème fraiche
- Garnering:
- 3 dl färska hallon eller jordgubbar
Gör så här
- Mixa kexen till botten i en matberedare. Smält smöret och blanda ihop kex och smör. Smörj eller klä en springform (25 cm i diameter) med bakplåtspapper. Tryck ut kexblandningen i formen, på botten och en bit upp på kanterna. Grädda i mitten av ugnen 5-7 minuter.
Fyllning
- Vispa ihop färskost, 3/4 av sockret, ägg och rivet citronskal med elvisp tills det blir slätt. Vänd ner hallonen. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen tills smeten stannat, cirka 30 minuter.
- Smält under tiden chokladen på låg effekt i micro, eller i en bunke ovanpå en kastrull med sjudande vatten. Vispa ihop choklad, crème fraiche och resten av sockret.
- Ta kakan ur ugnen och bred försiktigt blandningen över den första fyllningen i ett jämnt lager. Sätt in kakan i ugnen igen, cirka 6 minuter. Låt kakan svalna och ställ den sedan i kylen några timmar eller över natten.
Garnering
- Garnera med färska hallon eller jordgubbar.
Halloncheesecake med vit choklad
Gör så här
- Mixa kexen till botten i en matberedare. Smält smöret och blanda ihop kex och smör. Smörj eller klä en springform (25 cm i diameter) med bakplåtspapper. Tryck ut kexblandningen i formen, på botten och en bit upp på kanterna. Grädda i mitten av ugnen 5-7 minuter.
Fyllning
- Vispa ihop färskost, 3/4 av sockret, ägg och rivet citronskal med elvisp tills det blir slätt. Vänd ner hallonen. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen tills smeten stannat, cirka 30 minuter.
- Smält under tiden chokladen på låg effekt i micro, eller i en bunke ovanpå en kastrull med sjudande vatten. Vispa ihop choklad, crème fraiche och resten av sockret.
- Ta kakan ur ugnen och bred försiktigt blandningen över den första fyllningen i ett jämnt lager. Sätt in kakan i ugnen igen, cirka 6 minuter. Låt kakan svalna och ställ den sedan i kylen några timmar eller över natten.
Garnering
- Garnera med färska hallon eller jordgubbar.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2022-04-19
Vad kul att ni gillar vår cheesecake!
2022-04-15
Har gjort denna cheesecake i minst 10 år som blir alltid gott. Jag blandar digestivekex med marie kex och tar 3 askar ost och 4-5 ägg och mindre socker, kakan blir hög. Idag blandar jag aldrig några bär i kakan. Innan servering delar jag kakan i 2-3 cm stora kuber och lägger färska bär på varje kub. Imorgon blir det jordgubbar. Glad Påsk
2021-07-12
Härligt god! Kändes varken svår eller tidskrävande att göra, trots flera moment.
2016-10-03
Äggen??
2016-01-08
jag hoppar över hallonen och breder ut lemoncurd ovanpå istället. Himmelskt gott!
2015-07-09
En himla god cheesecake som alltid går hem. Jag gör den med blåbär i stället, då maken inte gillar hallon. Blir kanon!
2015-02-06
så grymt god!!!!
2014-08-03
Så sjukt god !
2014-05-05
@tringa Du kan använda Philadelphiaost eller någon annan färskost.
2014-05-01
ska man ha philadelphiaost i den eller ..?
2014-04-05
Jättesmarrig som efterrätt. Alla älskar den!
2014-01-05
Det står att det ska va ägg men vart fan ska äggen va
2014-01-01
Har gjort den flera gånger, ett säkert kort!! Det går alldeles utmärkt med frysta hallon, så här års- även på sommaren också för den delen.
2013-12-27
Yommm yomm den blev så yummy
2013-12-02
Har gjort denna med jordgubbar och det är den godaste kakan jag ätit, blev mycket uppskattad även av de som inte är så glada för cheesecake.
2013-11-16
mumms sååååå goood den blev
2013-10-04
Skippade hallonen och bredde lemoncurd på den. Underbart gott!
2013-09-17
Den här var riktigt riktigt god. Kommer definitivt att göra den igen och nästa gång kommer jag testa tipset om att mixa översta lagret med hallon :).
2013-06-21
Gjorde denna i går och jag måste säga att den smakar helt gudomligt. Jättefin konsistens i alla lager (inkluderat digestivebotten). Rekommenderar!
2012-12-30
Världens godaste cheesecake. Går hem hos alla.
2012-07-20
Man kan använda en vanlig pajform istället för en springform, när man gör kakan. Det går hur bra som helst. Det gör jag alltid när det står springform i receptet <3 Lena
2012-05-12
Är egentligen inget cheesecakefan men den här var verkligen supergod! Följde ett av råden nedan och mixade det övre lagret med lite hallon. Fint och gott. Gjorde missen att inte ha bakplåtspapper i. Smöret rann ur formen och brändes på botten av ugnen - stank, men kakan tog ingen smak av det. Följde tiderna och kakan blev högre än på bilden men var perfekt! Gjorde den dagen innan så att den hann stelna ordentligt.
2012-04-24
Tips är att mixa choklad/creme fraiche/sockerblandningen med 0.5 dl hallon så får det övre lagret en fin rosa färg :-)
2012-04-16
Godaste cheesecaken jag gjort! Men för mig funkade det bättre att inte smälta smöret helt, bara mjuka upp det lite i mikron, och sen strunta i att klä kanterna på formen. Degen kryper ändå ner mot botten, iaf för mig. tack för ett grymt recept!
2012-04-09
världens godaste cheesecake. Kan varmt rekomendera.
2012-04-05
Det går bra. Tänk på att frysta hallon kan vara lite blöta, så de ser kanske inte lika fina ut som färska när man garnerar.
2012-04-04
Går det att använda frysta hallon?
2012-02-13
Ugnstemperatur 175 grader (se högst ovanför ingredienslistan).
2012-02-08
I vilken temperatur ska det vara?
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2022-04-19
Vad kul att ni gillar vår cheesecake!
Jadwiga
2022-04-15
Har gjort denna cheesecake i minst 10 år som blir alltid gott. Jag blandar digestivekex med marie kex och tar 3 askar ost och 4-5 ägg och mindre socker, kakan blir hög. Idag blandar jag aldrig några bär i kakan. Innan servering delar jag kakan i 2-3 cm stora kuber och lägger färska bär på varje kub. Imorgon blir det jordgubbar. Glad Påsk
Ina
2021-07-12
Härligt god! Kändes varken svår eller tidskrävande att göra, trots flera moment.
Rosina
2016-10-03
Äggen??
Christina
2016-01-08
jag hoppar över hallonen och breder ut lemoncurd ovanpå istället. Himmelskt gott!
Helén
2015-07-09
En himla god cheesecake som alltid går hem. Jag gör den med blåbär i stället, då maken inte gillar hallon. Blir kanon!
Mikaela
2015-02-06
så grymt god!!!!
Sara
2014-08-03
Så sjukt god !
2014-05-05
@tringa Du kan använda Philadelphiaost eller någon annan färskost.
tringa
2014-05-01
ska man ha philadelphiaost i den eller ..?
Ellen
2014-04-05
Jättesmarrig som efterrätt. Alla älskar den!
Mo
2014-01-05
Det står att det ska va ägg men vart fan ska äggen va
Elisabeth
2014-01-01
Har gjort den flera gånger, ett säkert kort!! Det går alldeles utmärkt med frysta hallon, så här års- även på sommaren också för den delen.
Cata
2013-12-27
Yommm yomm den blev så yummy
Sozi
2013-12-02
Har gjort denna med jordgubbar och det är den godaste kakan jag ätit, blev mycket uppskattad även av de som inte är så glada för cheesecake.
Marina
2013-11-16
mumms sååååå goood den blev
Christina
2013-10-04
Skippade hallonen och bredde lemoncurd på den. Underbart gott!
Bodil H
2013-09-17
Den här var riktigt riktigt god. Kommer definitivt att göra den igen och nästa gång kommer jag testa tipset om att mixa översta lagret med hallon :).
Patrik
2013-06-21
Gjorde denna i går och jag måste säga att den smakar helt gudomligt. Jättefin konsistens i alla lager (inkluderat digestivebotten). Rekommenderar!
Hanna
2012-12-30
Världens godaste cheesecake. Går hem hos alla.
Lena
2012-07-20
Man kan använda en vanlig pajform istället för en springform, när man gör kakan. Det går hur bra som helst. Det gör jag alltid när det står springform i receptet <3 Lena
Camilla L
2012-05-12
Är egentligen inget cheesecakefan men den här var verkligen supergod! Följde ett av råden nedan och mixade det övre lagret med lite hallon. Fint och gott. Gjorde missen att inte ha bakplåtspapper i. Smöret rann ur formen och brändes på botten av ugnen - stank, men kakan tog ingen smak av det. Följde tiderna och kakan blev högre än på bilden men var perfekt! Gjorde den dagen innan så att den hann stelna ordentligt.
Ida S
2012-04-24
Tips är att mixa choklad/creme fraiche/sockerblandningen med 0.5 dl hallon så får det övre lagret en fin rosa färg :-)
A-K
2012-04-16
Godaste cheesecaken jag gjort! Men för mig funkade det bättre att inte smälta smöret helt, bara mjuka upp det lite i mikron, och sen strunta i att klä kanterna på formen. Degen kryper ändå ner mot botten, iaf för mig. tack för ett grymt recept!
Hanna
2012-04-09
världens godaste cheesecake. Kan varmt rekomendera.
2012-04-05
Det går bra. Tänk på att frysta hallon kan vara lite blöta, så de ser kanske inte lika fina ut som färska när man garnerar.
Eva
2012-04-04
Går det att använda frysta hallon?
2012-02-13
Ugnstemperatur 175 grader (se högst ovanför ingredienslistan).
Mi
2012-02-08
I vilken temperatur ska det vara?