Bakad brietårta med pistagenötter, torkad frukt och honung
  • Tid 20 min
  • Ugn 200º

Bakad brietårta med pistagenötter, torkad frukt och honung

2.96 (23 betyg)

Mumsig brietårta som ska serveras ljummen.

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 4
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

10 portioner
  • 500 g hel brieost (inte allt för mogen)
  • 100 g grovhackade osaltade pistagenötter
  • 150 g blandad torkad frukt torkade aprikoser eller fikon och russin
  • 1 dl flytande honung
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Dela osten horisontellt till två tårtbottnar.

  2. 2

    Blanda nötter och frukt. Fördela hälften på underdelen av osten och ringla över hälften av honungen. Lägg på överdelen och tryck till.

  3. 3

    Ställ in i ugnen på bakplåtspappersklädd plåt i 5 minuter.

  4. 4

    Ta ut tårtan, fördela resten av mandel- och fruktblandningen på överdelen och ringla över resten av honungen.

  5. 5

    Sätt in i ugnen 5 minuter till, tills osten är varm och mjuk.

Sätt ett betyg

4 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Roger

    Gjorde den till Nyår och alla tyckte den var jättegod.

  • Claudia

    Det står högst upp i receptet. 200 grader. :)

  • mona eneroth

    hur många grader skall ugnen vara på??????

  • Inger Jakobsson

    Helt underbar. Har gjort den förut.