Bakad brietårta med pistagenötter, torkad frukt och honung

Bakad brietårta med pistagenötter, torkad frukt och honung

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(26)

Brietårta som toppas med frukt och nötter och serveras ljummen. Underbart god som plockmat.

Tillagningstid: 20 minuter
Ugnstemperatur:200º
10 portioner
  • 500 g hel brieost (inte allt för mogen)
  • 100 g grovhackade osaltade pistagenötter
  • 150 g blandad torkad frukt torkade aprikoser eller fikon och russin
  • 1 dl flytande honung

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Dela osten horisontellt till två tårtbottnar.
  2. Blanda nötter och frukt. Fördela hälften på underdelen av osten och ringla över hälften av honungen. Lägg på överdelen och tryck till.
  3. Ställ in i ugnen på bakplåtspappersklädd plåt i 5 minuter.
  4. Ta ut tårtan, fördela resten av mandel- och fruktblandningen på överdelen och ringla över resten av honungen.
  5. Sätt in i ugnen 5 minuter till, tills osten är varm och mjuk.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Roger

2014-01-03

Gjorde den till Nyår och alla tyckte den var jättegod.

Claudia

2012-05-18

Det står högst upp i receptet. 200 grader. :)

mona eneroth

2012-05-18

hur många grader skall ugnen vara på??????

Inger Jakobsson

2012-05-16

Helt underbar. Har gjort den förut.

Bakad brietårta med pistagenötter, torkad frukt och honung
4 st
  • Ingredienser (4)
  • 500 g hel brieost (inte allt för mogen)
  • 100 g grovhackade osaltade pistagenötter
  • 150 g blandad torkad frukt torkade aprikoser eller fikon och russin
  • 1 dl flytande honung

Bakad brietårta med pistagenötter, torkad frukt och honung

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(26)

Brietårta som toppas med frukt och nötter och serveras ljummen. Underbart god som plockmat.

Tillagningstid: 20 minuter
Ugnstemperatur:200º
10 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Dela osten horisontellt till två tårtbottnar.
  2. Blanda nötter och frukt. Fördela hälften på underdelen av osten och ringla över hälften av honungen. Lägg på överdelen och tryck till.
  3. Ställ in i ugnen på bakplåtspappersklädd plåt i 5 minuter.
  4. Ta ut tårtan, fördela resten av mandel- och fruktblandningen på överdelen och ringla över resten av honungen.
  5. Sätt in i ugnen 5 minuter till, tills osten är varm och mjuk.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Roger

2014-01-03

Gjorde den till Nyår och alla tyckte den var jättegod.

Claudia

2012-05-18

Det står högst upp i receptet. 200 grader. :)

mona eneroth

2012-05-18

hur många grader skall ugnen vara på??????

Inger Jakobsson

2012-05-16

Helt underbar. Har gjort den förut.