Frozen apelsincheesecake med nötcrunch

Frozen apelsincheesecake med nötcrunch

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(48)

Lent krämig "glass" med knaprig crunch.

Tillagningstid: 30 min + minst 3 tim i frysen
6 portioner
  • 2 apelsiner, finrivet skal
  • 300 g cream cheese
  • 2 dl vispgrädde
  • 1.5 dl florsocker
  • 1 krm vaniljpulver
  • Crunch
  • 1 dl havregryn
  • 0.5 dl hackade hasselnötter
  • 2 msk smör
  • 2 msk strösocker
  • Apelsinkolasås
  • 1 apelsin, finrivet skal
  • 0.5 dl strösocker
  • 0.5 dl ljus sirap
  • 0.5 dl vispgrädde
  • 1 msk smör
  • konjak eller cointreau

Gör så här

  1. Riv ner apelsinskalet till cheesecaken i en skål och vispa ihop med cream cheese, grädde, florsocker och vaniljpulver till en jämn smet.

Crunch:

  1. Stek havregryn och hasselnötter i smör och socker i stekpanna på medelvärme till fin färg och tills sockret har smält. Rör hela tiden.
  2. Häll cheesecake-smeten i stora muffinsformar och toppa med crunchet. Låt stå i frysen minst 3 timmar. Mät upp alla ingredienser utom smör och konjak till såsen i en kastrull och låt sjuda till en kolaliknande konsistens.
  3. Rör ner smöret och smaka ev av med konjak. Ta bort muffinspapperet på varje cheesecake och lägg upp på assietter. Låt stå en stund så att de mjuknar något. Ringla över såsen ljummen och servera direkt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Åsa

2020-01-02

Supergott, perfekt att förbereda!

Anna

2020-01-01

Mycket gott! Hela sällskapet ville ha mer

Andreas

2019-12-31

Receptet är fel. Inköpslistan lurades och jag har fel grejer. Rätt surt så här på nyårsafton men som tur var hittade jag bra recept på ICA istället. Bye bye coop.

Wenche

2019-12-31

Värdelöst recept tyvärr. Saknar ingredienser till de olika momenten

Caroline

2019-12-31

Det saknas ingredienser under varje steg! Till exempel, hur mycket grädde det ska vara i själva cheesecaken och hur mycket smör och socker det ska vara i crunchen.

Frozen apelsincheesecake med nötcrunch
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 2 apelsiner, finrivet skal
  • 300 g cream cheese
  • 2 dl vispgrädde
  • 1.5 dl florsocker
  • 1 krm vaniljpulver
  • Crunch
  • 1 dl havregryn
  • 0.5 dl hackade hasselnötter
  • 2 msk smör
  • 2 msk strösocker
  • Apelsinkolasås
  • 1 apelsin, finrivet skal
  • 0.5 dl strösocker
  • 0.5 dl ljus sirap
  • 0.5 dl vispgrädde
  • 1 msk smör
  • konjak eller cointreau

Frozen apelsincheesecake med nötcrunch

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(48)

Lent krämig "glass" med knaprig crunch.

Tillagningstid: 30 min + minst 3 tim i frysen
6 portioner

Gör så här

  1. Riv ner apelsinskalet till cheesecaken i en skål och vispa ihop med cream cheese, grädde, florsocker och vaniljpulver till en jämn smet.

Crunch:

  1. Stek havregryn och hasselnötter i smör och socker i stekpanna på medelvärme till fin färg och tills sockret har smält. Rör hela tiden.
  2. Häll cheesecake-smeten i stora muffinsformar och toppa med crunchet. Låt stå i frysen minst 3 timmar. Mät upp alla ingredienser utom smör och konjak till såsen i en kastrull och låt sjuda till en kolaliknande konsistens.
  3. Rör ner smöret och smaka ev av med konjak. Ta bort muffinspapperet på varje cheesecake och lägg upp på assietter. Låt stå en stund så att de mjuknar något. Ringla över såsen ljummen och servera direkt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Åsa

2020-01-02

Supergott, perfekt att förbereda!

Anna

2020-01-01

Mycket gott! Hela sällskapet ville ha mer

Andreas

2019-12-31

Receptet är fel. Inköpslistan lurades och jag har fel grejer. Rätt surt så här på nyårsafton men som tur var hittade jag bra recept på ICA istället. Bye bye coop.

Wenche

2019-12-31

Värdelöst recept tyvärr. Saknar ingredienser till de olika momenten

Caroline

2019-12-31

Det saknas ingredienser under varje steg! Till exempel, hur mycket grädde det ska vara i själva cheesecaken och hur mycket smör och socker det ska vara i crunchen.