
Chokladtårta med mandelmassa
Betyg (1-5):
Lyxig chokladtårta på en botten av mandelmassa och apelsin. Glasera tårtan med chokladkräm och garnera med chokladpraliner och tryfflar. Den här tårtan är en riktig drömdessert!
Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:175º
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- Botten:
- 300 g riven mandelmassa
- 3 ägg
- 1 apelsin, rivet skal och pressad saft
- Glasering:
- 0.5 dl vispgrädde
- 100 g mörk blockchoklad
- Garnering:
- 12 st chokladpraliner och/eller chokladtryfflar
Gör så här
- Sätt ugnen på 175º. Blanda mandelmassan med äggen och apelsinskalet och vispa till en jämn smet. Häll smeten i en smord och bröad bakform med hjärtform (ca 1 liter).
- Grädda i nedre delen av ugnen 25- 30 minuter. Låt kakan svalna något och lossa den. Lägg tillbaka den i formen och häll apelsinsaften över den, stick några hål så rinner saftens lättare ner. Låt kakan stå och dra i formen tills den kallnat och stjälp försiktigt upp den.
- Koka upp grädden, lägg i chokladen och rör tills den smält. Låt chokladsmeten svalna lite, bred den över kakan, låt stelna lite och garnera. Förvara svalt.
Chokladtårta med mandelmassa
Betyg (1-5):
Lyxig chokladtårta på en botten av mandelmassa och apelsin. Glasera tårtan med chokladkräm och garnera med chokladpraliner och tryfflar. Den här tårtan är en riktig drömdessert!
Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:175º
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Sätt ugnen på 175º. Blanda mandelmassan med äggen och apelsinskalet och vispa till en jämn smet. Häll smeten i en smord och bröad bakform med hjärtform (ca 1 liter).
- Grädda i nedre delen av ugnen 25- 30 minuter. Låt kakan svalna något och lossa den. Lägg tillbaka den i formen och häll apelsinsaften över den, stick några hål så rinner saftens lättare ner. Låt kakan stå och dra i formen tills den kallnat och stjälp försiktigt upp den.
- Koka upp grädden, lägg i chokladen och rör tills den smält. Låt chokladsmeten svalna lite, bred den över kakan, låt stelna lite och garnera. Förvara svalt.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Shaimaa
2012-12-22
Mumsi mums