
Mjuk pepparkaka med palsternacka och cream cheese topping
Betyg (1-5):
Baka en mjuk pepparkaka som blir extra saftig med palsternacka. Enkelt recept!
Tillagningstid: 15 min + ca 40 min i ugn
Ugnstemperatur:200º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 250 g palsternacka
- 4 ägg
- 3 dl strösocker
- 2 dl rapsolja
- 4 dl vetemjöl
- 2 msk pepparkakskrydda
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk salt
- Topping
- 50 g smör, rumsvarmt
- 1.5 dl florsocker
- 1 apelsin, finrivet skal (endast det orangea)
- 200 g färskost (cream cheese)
- 1 msk syltat apelsinskal
- lingon, till garnering
Gör så här
- Smörj och bröa en sockerkaksform som rymmer 1½ liter. Skala och riv palsternackan fint.
- Vispa ägg, socker och olja med elvisp. Blanda ihop alla torra ingredienser. Vispa ner palsternackan i äggvispet. Rör ner de torra ingredienserna och häll smeten i formen.Grädda kakan mitt i ugnen ca 40 min. Låt kallna i formen.
- Vispa ihop smör och florsocker fluffigt med elvisp. Tillsätt apelsinskal och färskost och vispa till en slät kräm. Bred krämen på kakan och garnera med apelsinskal och ev lingon.
Tips

Blanda din egenpepparkakskrydda avkanel, kardemumma,ingefära och nejlika.
Mjuk pepparkaka med palsternacka och cream cheese topping
Betyg (1-5):
Baka en mjuk pepparkaka som blir extra saftig med palsternacka. Enkelt recept!
Tillagningstid: 15 min + ca 40 min i ugn
Ugnstemperatur:200º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Smörj och bröa en sockerkaksform som rymmer 1½ liter. Skala och riv palsternackan fint.
- Vispa ägg, socker och olja med elvisp. Blanda ihop alla torra ingredienser. Vispa ner palsternackan i äggvispet. Rör ner de torra ingredienserna och häll smeten i formen.Grädda kakan mitt i ugnen ca 40 min. Låt kallna i formen.
- Vispa ihop smör och florsocker fluffigt med elvisp. Tillsätt apelsinskal och färskost och vispa till en slät kräm. Bred krämen på kakan och garnera med apelsinskal och ev lingon.
Tips

Blanda din egenpepparkakskrydda avkanel, kardemumma,ingefära och nejlika.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!