Ungersk gulaschgryta
  • Tid 90 min
  • Svårighetsgrad Medel

Ungersk gulaschgryta

2.94 (118 betyg)

  • Tillagningstid 90 min
  • Ingredienser 17
  • Svårighetsgrad Medel

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g benfritt nötkött, t ex högrev, grytbitar
  • 3 grovhackade gula lökar
  • 1 vitlöksklyfta, i skivor
  • 1.5 msk paprika
  • 0.5 tsk stött kummin
  • 1 msk flytande margarin
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 tsk mejram
  • 0.5 krm kajennpeppar
  • 1 lagerblad
  • 1 köttbuljongtärning
  • 6 dl vatten
  • 8 medlestora potatisar, skalade, i bitar
  • 1 grön paprika, i tärningar
  • 1 röd paprika, i tärningar
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skär köttet i bitar, ca 2 x 2 cm. Fräs lök, vitlök, paprikapulver och kummin i fettet i en stor gryta. Blanda ner kött, tomatpuré, resten av kryddorna och så mycket buljong att den nästan täcker köttet.

  2. 2

    Koka under lock på svag värme tills köttet är mört, ca 1 timme. Lägg i potatis och paprika och koka tills potatisen är mjuk, 10-15 minuter.

  3. 3

    Smaka av med salt, peppar och ev mera kryddor. Servera med grovt bröd

Sätt ett betyg

6 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • jozsef bükk

    gulyas är en kofösare som läver på Ungerska pusztan mäd korna året om gulyassopa har minst 12 varianter. den Ungerka sopan stavas GULYAS. Jag vet att jag stavar fel på Svenska män jag kan stava på Ungerska mäd vänliga hälsningar J. B.

  • Susanna

    Mycket smakrik och mustig! Tillade 3 stora morötter, skivade, samtidigt som potatisen skulle ner i grytan. Tillade även timjan. Tog 1 gul lök och 10 cm purjolök. Ett recept värt att prova!

  • yolo

    yoloswag 300 pers

  • Ingrid Persson

    Fantastiskt god och jag har lagt till morötter.

Visa fler