Ugnsstekta kycklingklubbor och grönsaker med stora vita bönor
  • Tid 45 min
  • Ugn 225º

Ugnsstekta kycklingklubbor och grönsaker med stora vita bönor

3.08 (77 betyg)

Lätt lagar du den här kycklinggrytan med vita bönor, paprika och rödlök.

  • Tillagningstid 45 min
  • Ingredienser 19
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

4 portioner
  • 900 g kycklingklubbor
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 grovhackad paprika
  • 1 stor klyftad rödlök
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 klyftad citron
  • 1 dl urkärnade svarta oliver
  • 2 lagerblad
  • några kvistar färsk timjan
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 dl vitt vin
  • 400 g kokta stora vita bönor
Till servering:
  • 3 dl bulgur, couscous eller matvete
Yoghurtsås:
  • 2.5 dl yoghurt (10%)
  • 1 citron, 1 tsk rivet skal + 1 msk citronsaft
  • salt
  • svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Salta och peppra kycklingklubborna och lägg dem i en stor smord ugnsform. Fördela paprika, rödlök vitlök och citron runt om. Strö över oliver, lagerblad och timjankvistar, salta och peppra. Häll över vin och stek mitt i ugnen i 40-45 minuter. När 20 minuter gått, ta ut plåten och tillsätt de vita bönorna. Kycklingen är färdig när köttsaften är klar när du skär i den.

  2. 2

    Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.

Yoghurtsås

  1. 1

    Blanda ihop alla ingredienser till yoghurtsåsen och servera.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar