Ugnsstekt svampfylld röding med messmörsås

Betyg (1-5):
3.05 (20 betyg)

Rödingen med sin rena, harmoniska smak passar väldigt bra i sällskap med smöriga champinjoner och sötsalt messost.

Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:275º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 1.25 kg hel röding
  • 2.5 tsk salt
  • Fyllning:
  • 200 g hackade champinjoner
  • 1 hackad gul lök
  • 1 msk smör
  • 1 krm peppar
  • 1 dl hackad dill och/eller persilja
  • 1 krm salt
  • Messmörssås:
  • 2 dl fiskbuljong
  • 1.5 msk vetemjöl
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 5 krossade enbär
  • 2 msk messmör

Gör så här

  1. Rensa fisken. Skölj och torka väl med hushållspapper. Salta fisken ut och invändigt. Smörj ett ugnssäkert fat eller långpanna och lägg i fisken på sidan.

Fyllning

  1. Lägg ner svampen i en kastrull, ställ den på en platta på låg värme. Låt den vätska som bildas koka in. Tillsätt smöret och löken, fräs tillsammans. Salta, peppra och rör ner dill och/eller persilja. Fyll fisken med fräset. Ställ in fisken i 275º varm ugn. Sänk till 225º och stek 20-30 minuter. Fisken är färdig när fiskköttet är ogenomskinligt.

Messmörsås

  1. Vispa ihop buljong, mjöl och matlagningsgrädde. Hetta upp under vispning och låt sjuda några minuter. Lägg i enbären och sjud ytterligare ett par minuter. Rör ner messmöret vid serveringen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lars Owe Nilsson laowni@gmail.com Timrå

2015-09-04

Skrev en kommentar: men det drog iväg , när jag var tvungen att SPARA , ALL VAR PERFEKT / TACK ! Smakligt, Gott . Kom gärna med flera Receåpt-Tips

Gunnar

2013-02-17

Messmörsåsen var ingen höjdare fisg var fantastisk

Liknande recept

Fisk i foliepaket på grillen

(132)

Ca mu chien voi gung

(19)

Kantarellrisotto med sej

(5)

Smörstekt abborre med kantarellsås

(17)

Torskfilé i ugn med champinjoner och skaldjur

(12)

Helstekt abborre med kantareller

(14)

Ugnsbakad kolja med champinjoner

(37)

Röding med rostad mandelpotatis och murkelsås

(14)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 1.25 kg hel röding
  • 2.5 tsk salt
  • Fyllning:
  • 200 g hackade champinjoner
  • 1 hackad gul lök
  • 1 msk smör
  • 1 krm peppar
  • 1 dl hackad dill och/eller persilja
  • 1 krm salt
  • Messmörssås:
  • 2 dl fiskbuljong
  • 1.5 msk vetemjöl
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 5 krossade enbär
  • 2 msk messmör

Ugnsstekt svampfylld röding med messmörsås

Betyg (1-5):
3.05 (20 betyg)

Rödingen med sin rena, harmoniska smak passar väldigt bra i sällskap med smöriga champinjoner och sötsalt messost.

Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:275º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rensa fisken. Skölj och torka väl med hushållspapper. Salta fisken ut och invändigt. Smörj ett ugnssäkert fat eller långpanna och lägg i fisken på sidan.

Fyllning

  1. Lägg ner svampen i en kastrull, ställ den på en platta på låg värme. Låt den vätska som bildas koka in. Tillsätt smöret och löken, fräs tillsammans. Salta, peppra och rör ner dill och/eller persilja. Fyll fisken med fräset. Ställ in fisken i 275º varm ugn. Sänk till 225º och stek 20-30 minuter. Fisken är färdig när fiskköttet är ogenomskinligt.

Messmörsås

  1. Vispa ihop buljong, mjöl och matlagningsgrädde. Hetta upp under vispning och låt sjuda några minuter. Lägg i enbären och sjud ytterligare ett par minuter. Rör ner messmöret vid serveringen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lars Owe Nilsson laowni@gmail.com Timrå

2015-09-04

Skrev en kommentar: men det drog iväg , när jag var tvungen att SPARA , ALL VAR PERFEKT / TACK ! Smakligt, Gott . Kom gärna med flera Receåpt-Tips

Gunnar

2013-02-17

Messmörsåsen var ingen höjdare fisg var fantastisk

Liknande recept

Fisk i foliepaket på grillen

(132)

Ca mu chien voi gung

(19)

Kantarellrisotto med sej

(5)

Smörstekt abborre med kantarellsås

(17)

Torskfilé i ugn med champinjoner och skaldjur

(12)

Helstekt abborre med kantareller

(14)

Ugnsbakad kolja med champinjoner

(37)

Röding med rostad mandelpotatis och murkelsås

(14)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies