Torskfilé i ugn med champinjoner och skaldjur

Torskfilé i ugn med champinjoner och skaldjur

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(17)

Panerad torsk i ugn med champinjoner, kräftstjärtar, kryddor och grädde. Enkelt och perfekt när allt tillagas i en och samma form!

Ugnstemperatur:200º-Grill
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g torskfilé
  • Panering:
  • 1 uppvispade ägg
  • 2 dl ströbröd
  • vitpeppar
  • salt
  • Till torskfilén:
  • matfett till ugnsformen
  • 150 g skivade champinjoner
  • 170 g kräftstjärt, i saltlake (1 burk)
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 0.5 fiskbuljong (tärning), smulad
  • 0.5 tsk dragon
  • 2.5 dl matlagningsgrädde
  • Garnering:
  • 2 msk hackad dill

Gör så här

  1. Skölj och torka fiskfiléerna. Doppa dem i ägg och vänd i kryddat ströbröd.
  2. Lägg fisken i en smord ugnsform. Lägg även champinjoner, kräftstjärtar (utan saltlaken), vitlök, buljongtärning och dragon i formen.
  3. Häll grädden vid sidan av fisken och låt formen stå i ugnen 20-25 minuter.
  4. Strö över dill och servera!
Torskfilé i ugn med champinjoner och skaldjur
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 600 g torskfilé
  • Panering:
  • 1 uppvispade ägg
  • 2 dl ströbröd
  • vitpeppar
  • salt
  • Till torskfilén:
  • matfett till ugnsformen
  • 150 g skivade champinjoner
  • 170 g kräftstjärt, i saltlake (1 burk)
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 0.5 fiskbuljong (tärning), smulad
  • 0.5 tsk dragon
  • 2.5 dl matlagningsgrädde
  • Garnering:
  • 2 msk hackad dill

Torskfilé i ugn med champinjoner och skaldjur

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(17)

Panerad torsk i ugn med champinjoner, kräftstjärtar, kryddor och grädde. Enkelt och perfekt när allt tillagas i en och samma form!

Ugnstemperatur:200º-Grill
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skölj och torka fiskfiléerna. Doppa dem i ägg och vänd i kryddat ströbröd.
  2. Lägg fisken i en smord ugnsform. Lägg även champinjoner, kräftstjärtar (utan saltlaken), vitlök, buljongtärning och dragon i formen.
  3. Häll grädden vid sidan av fisken och låt formen stå i ugnen 20-25 minuter.
  4. Strö över dill och servera!

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Bengt

2014-04-01

Riktigt gott!