Smörstekt gös med kantareller och brynt smör

Smörstekt gös med kantareller och brynt smör

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Smörstek gösen och servera med goda hösttillbehör som nystekta kantareller, potatismos och brynt smör. Gösen är en abborrfisk som bland annat fiskas i våra stora insjöar och är som allra bäst på hösten och vintern.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
  • 200 g kantareller
  • smör, till stekning
  • salt och svartpeppar
  • 75 g smör att bryna
  • 500 g gösfilé
  • 0.5 dl hackad persilja
  • Potatismos:
  • 1 kg mjölig potatis, skalad
  • 2 dl mjölk
  • 2 msk smör
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten. Mosa potatisen och vispa till ett fluffigt mos med mjölk och smör, smaka av med salt och peppar.
  2. Ansa kantarellerna och stek i smör tills de mjuknat och fått färg. Salta och peppra.
  3. Bryn smöret under vispning i en liten kastrull tills det blir brunt och doftar nötigt.
  4. Salta och peppra gösen och stek i lite smör, några minuter per sida. Servera gösen med moset, kantarellerna och det brynta smöret. Toppa med persilja.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Smörstekt gös med kantareller och brynt smör
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 200 g kantareller
  • smör, till stekning
  • salt och svartpeppar
  • 75 g smör att bryna
  • 500 g gösfilé
  • 0.5 dl hackad persilja
  • Potatismos:
  • 1 kg mjölig potatis, skalad
  • 2 dl mjölk
  • 2 msk smör
  • salt och svartpeppar

Smörstekt gös med kantareller och brynt smör

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Smörstek gösen och servera med goda hösttillbehör som nystekta kantareller, potatismos och brynt smör. Gösen är en abborrfisk som bland annat fiskas i våra stora insjöar och är som allra bäst på hösten och vintern.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten. Mosa potatisen och vispa till ett fluffigt mos med mjölk och smör, smaka av med salt och peppar.
  2. Ansa kantarellerna och stek i smör tills de mjuknat och fått färg. Salta och peppra.
  3. Bryn smöret under vispning i en liten kastrull tills det blir brunt och doftar nötigt.
  4. Salta och peppra gösen och stek i lite smör, några minuter per sida. Servera gösen med moset, kantarellerna och det brynta smöret. Toppa med persilja.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!