Ca mu chien voi gung

Ca mu chien voi gung

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(20)

Vietnamesisk fiskrätt med svamp, chili och ingefära.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
  • 800 g pangasiusfilé
  • 1 msk malen vitpeppar
  • 3 msk olja
  • 1 msk salt
  • Ingefärssås:
  • 1.5 dl vatten
  • 4 msk fisksås
  • 0.5 liter skivade skogschampinjoner
  • 2 urkärnade finhackade röda chili
  • 1 msk olja
  • 2 msk finstrimlad ingefära
  • 1 msk finhackat citrongräs
  • 1 tsk soja

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till ingefärssåsen, låt sjuda på svag värme i 5 minuter.
  2. Klappa in fisken med salt och peppar, pensla med olja och stek fisken långsamt på båda sidor, cirka 4 minuter per sida.
  3. Lägg upp fisken på ett serveringsfat. Häll över såsen, garnera med purjo- eller salladslök och limeklyftor.

Servering

Servera med ris.

Tips

Det går bra att använda andra sorters svamp än skogschampinjoner.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lovisa

2016-01-28

Gott och enkelt!

Checkbox Coop

2012-07-06

Coop säljer bara fisk som kommer från hållbara bestånd och/eller godkända odlingar och som uppfyller Coops kriterier för foder och miljöplaner. Läs gärna mer om Coops fiskstrategi här på coop.se

Clas

2012-03-08

Pangasius är en svartlistad fisk!

Ca mu chien voi gung
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 800 g pangasiusfilé
  • 1 msk malen vitpeppar
  • 3 msk olja
  • 1 msk salt
  • Ingefärssås:
  • 1.5 dl vatten
  • 4 msk fisksås
  • 0.5 liter skivade skogschampinjoner
  • 2 urkärnade finhackade röda chili
  • 1 msk olja
  • 2 msk finstrimlad ingefära
  • 1 msk finhackat citrongräs
  • 1 tsk soja

Ca mu chien voi gung

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(20)

Vietnamesisk fiskrätt med svamp, chili och ingefära.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till ingefärssåsen, låt sjuda på svag värme i 5 minuter.
  2. Klappa in fisken med salt och peppar, pensla med olja och stek fisken långsamt på båda sidor, cirka 4 minuter per sida.
  3. Lägg upp fisken på ett serveringsfat. Häll över såsen, garnera med purjo- eller salladslök och limeklyftor.

Servering

Servera med ris.

Tips

Det går bra att använda andra sorters svamp än skogschampinjoner.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lovisa

2016-01-28

Gott och enkelt!

Checkbox Coop

2012-07-06

Coop säljer bara fisk som kommer från hållbara bestånd och/eller godkända odlingar och som uppfyller Coops kriterier för foder och miljöplaner. Läs gärna mer om Coops fiskstrategi här på coop.se

Clas

2012-03-08

Pangasius är en svartlistad fisk!