Ca mu chien voi gung
  • Tid 30 min

Ca mu chien voi gung

3.83 (18 betyg)

Vietnamesisk fiskrätt med svamp, chili och ingefära.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 12

Ingredienser

4 portioner
  • 800 g pangasiusfilé
  • 1 msk salt
  • 1 msk malen vitpeppar
  • 3 msk olja
Ingefärssås:
  • 1.5 dl vatten
  • 4 msk fisksås
  • 0.5 liter skivade skogschampinjoner
  • 2 urkärnade finhackade röda chili
  • 1 msk olja
  • 2 msk finstrimlad ingefära
  • 1 msk finhackat citrongräs
  • 1 tsk soja
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda ingredienserna till ingefärssåsen, låt sjuda på svag värme i 5 minuter.

  2. 2

    Klappa in fisken med salt och peppar, pensla med olja och stek fisken långsamt på båda sidor, cirka 4 minuter per sida.

  3. 3

    Lägg upp fisken på ett serveringsfat. Häll över såsen, garnera med purjo- eller salladslök och limeklyftor.

Servering

Servera med ris.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Det går bra att använda andra sorters svamp än skogschampinjoner.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Lovisa

    Gott och enkelt!

  • Britta/Webbredaktionen

    Coop säljer bara fisk som kommer från hållbara bestånd och/eller godkända odlingar och som uppfyller Coops kriterier för foder och miljöplaner. Läs gärna mer om Coops fiskstrategi här på coop.se

  • Clas

    Pangasius är en svartlistad fisk!