För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Ugnsstekt laxfilé med frasigt citrontäcke

Betyg (1-5):
2.45 (31 betyg)

En riktig kalasmåltid med en saftig laxbit som sköter sig själv i ugnen.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:225º
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1.5 kg laxfilé
  • 6 kantskurna vita brödskivor
  • 2 ägg, endast gulor
  • 100 g smör eller margarin
  • 2 citroner, rivet skal
  • 1.5 dl hackad persilja
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 3 dl torrt vitt vin eller fiskbuljong
  • 3 tsk salt

Gör så här

  1. Lägg laxfilén med skinnsidan ner i en ugnsform. Smula eller riv brödet och blanda det med äggulor, fett, citronskal, persilja, salt och peppar. Bred blandningen över fisken och häll vätskan på sidan om. Sätt in fisken i övre delen av ugnen och stek tills den är genomgräddad, 20-30 minuter.

Servering

Servera laxen med pressad potatis, kokt sparris, en blandad sallad och några klyftor citron.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fisk med kvitten

(4)

Citron- och persiljepanerad rödspättafilé

(14)

Apelsin- och rosmarinbakad lax

(11)

Stekt örtlax med fikon- och spenatsallad

(3)

Fisksoppa med apelsinsmak

(4)

Lax med limesås och spenatwok

(50)

Pulled lax med blomkålscouscous

(13)

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

(7)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 1.5 kg laxfilé
  • 6 kantskurna vita brödskivor
  • 2 ägg, endast gulor
  • 100 g smör eller margarin
  • 2 citroner, rivet skal
  • 1.5 dl hackad persilja
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 3 dl torrt vitt vin eller fiskbuljong
  • 3 tsk salt

Ugnsstekt laxfilé med frasigt citrontäcke

Betyg (1-5):
2.45 (31 betyg)

En riktig kalasmåltid med en saftig laxbit som sköter sig själv i ugnen.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:225º
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg laxfilén med skinnsidan ner i en ugnsform. Smula eller riv brödet och blanda det med äggulor, fett, citronskal, persilja, salt och peppar. Bred blandningen över fisken och häll vätskan på sidan om. Sätt in fisken i övre delen av ugnen och stek tills den är genomgräddad, 20-30 minuter.

Servering

Servera laxen med pressad potatis, kokt sparris, en blandad sallad och några klyftor citron.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fisk med kvitten

(4)

Citron- och persiljepanerad rödspättafilé

(14)

Apelsin- och rosmarinbakad lax

(11)

Stekt örtlax med fikon- och spenatsallad

(3)

Fisksoppa med apelsinsmak

(4)

Lax med limesås och spenatwok

(50)

Pulled lax med blomkålscouscous

(13)

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

(7)