Lax med mangosalsa
  • Tid 25 min

Lax med mangosalsa

3.33 (3 betyg)

Nudlar med lax och exotisk mangosalsa.

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 9

Ingredienser

4 portioner
  • 250 g risnudlar
  • 1 mango
  • 1 paprika, fintärnad
  • 0.5 rödlök, finhackad
  • 0.5 kruka koriander, hackad
  • 1 lime
  • 1 dl mango chutney
  • 1 msk olivolja
  • 500 g laxfilé
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Tillred nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.

  2. 2

    Blanda ihop mango, paprika, lök och koriander. Smaka av med finrivet skal och saft av en halv lime och salt.

  3. 3

    Vänd runt nudlarna med mango chutney och smaka av med resten av limesaften och salt. Hetta upp olja i en stekpanna och stek laxen ca 3 min per sida.

Servering

Hotta upp salsan med färsk chili och runda av med honung.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Föredrar barnen ris går det utmärkt till laxen.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar