Lax i ugn med sås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(19)

Ugnsbakad lax som göms under en smakrik sås med apelsin och rosmarin. Servera laxen med stekt kålrot och pressad potatis.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g portionsbitar laxfilé utan skinn
  • 200 g kålrot
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • Sås:
  • 2 dl vispgrädde
  • 0.5 dl vitt alkoholfritt matlagningsvin
  • 0.5 apelsin, saft och rivet skal
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • Till servering:
  • 1 kg potatis

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten.
  3. Lägg laxen i en ugnsfast form och salta fisken.

Sås

  1. Blanda ihop ingredienserna till såsen och häll över laxen. Tillaga i ugn cirka 20 minuter. Använd gärna en stektermometer, laxen är perfekt vid 55°.
  2. Stek kålroten i en stekpanna på hög värme med olja tills den är mjuk. Smaka av med salt och peppar.

Till servering

  1. Servera laxen med stekt kålrot och pressad potatis.

Servering

Servera med en fräsch grönsallad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Inger

2014-05-29

Jag har lagat den här rätten flera gånger, enkelt, snabbt och jättegott!

Ulrika

2014-01-26

Mycket gott! Nästa gång byter jag ut hälften av grädden mot créme fraiche för att det ska bli "såsigare". Hade inte rosmarin så jag tog timjan istället. 20 minuter i ugnen tyckte jag var för länge för laxen, men det är ju en smaksak. Hoppade över kålroten och serverade råkostsallad till.

Coop

2013-11-06

@Hungrig 0,5 dl matlagningsvin och 0,5 apelsin.

Hungrig

2013-11-05

Hur många dl matlagningsvin? Och ungefär hur mycket apelsinsaft, matskedar eller dl?

Coop

2013-11-05

@Katarina Eriksson Omdömen står för att 5 personer har gett receptet ett betyg.

Kai Engel

2013-11-04

Skall kålroten skäras i skivor eller? Oklart. Annars gillar jag kålrot.

Katarina Eriksson

2013-11-04

Omdömen (5 stycken). Så står det efter laxreceptet! Men var är de 5 omdömena? Jag kan inte hitta dem.

Liknande recept

Spara recept

Lax med limesås och spenatwok

Betyg
Betyg
(53)
Spara recept

Koljafilé i citronsås

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Lax med mango chutney

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Lax med mangosalsa

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Citron- och persiljepanerad rödspättafilé

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Stekt strömming med citronsmörsås

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Fishtaco på lutfisk med guacamole och mangosalsa

Betyg
Betyg
(2)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 500 g portionsbitar laxfilé utan skinn
  • 200 g kålrot
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • Sås:
  • 2 dl vispgrädde
  • 0.5 dl vitt alkoholfritt matlagningsvin
  • 0.5 apelsin, saft och rivet skal
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • Till servering:
  • 1 kg potatis

Lax i ugn med sås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(19)

Ugnsbakad lax som göms under en smakrik sås med apelsin och rosmarin. Servera laxen med stekt kålrot och pressad potatis.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten.
  3. Lägg laxen i en ugnsfast form och salta fisken.

Sås

  1. Blanda ihop ingredienserna till såsen och häll över laxen. Tillaga i ugn cirka 20 minuter. Använd gärna en stektermometer, laxen är perfekt vid 55°.
  2. Stek kålroten i en stekpanna på hög värme med olja tills den är mjuk. Smaka av med salt och peppar.

Till servering

  1. Servera laxen med stekt kålrot och pressad potatis.

Servering

Servera med en fräsch grönsallad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Inger

2014-05-29

Jag har lagat den här rätten flera gånger, enkelt, snabbt och jättegott!

Ulrika

2014-01-26

Mycket gott! Nästa gång byter jag ut hälften av grädden mot créme fraiche för att det ska bli "såsigare". Hade inte rosmarin så jag tog timjan istället. 20 minuter i ugnen tyckte jag var för länge för laxen, men det är ju en smaksak. Hoppade över kålroten och serverade råkostsallad till.

Coop

2013-11-06

@Hungrig 0,5 dl matlagningsvin och 0,5 apelsin.

Hungrig

2013-11-05

Hur många dl matlagningsvin? Och ungefär hur mycket apelsinsaft, matskedar eller dl?

Coop

2013-11-05

@Katarina Eriksson Omdömen står för att 5 personer har gett receptet ett betyg.

Kai Engel

2013-11-04

Skall kålroten skäras i skivor eller? Oklart. Annars gillar jag kålrot.

Katarina Eriksson

2013-11-04

Omdömen (5 stycken). Så står det efter laxreceptet! Men var är de 5 omdömena? Jag kan inte hitta dem.

Liknande recept

Spara recept

Lax med limesås och spenatwok

Betyg
Betyg
(53)
Spara recept

Koljafilé i citronsås

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Lax med mango chutney

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Lax med mangosalsa

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Citron- och persiljepanerad rödspättafilé

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Stekt strömming med citronsmörsås

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Fishtaco på lutfisk med guacamole och mangosalsa

Betyg
Betyg
(2)