Ugnsstekt kyckling med hummus och rostade kikärtor

Ugnsstekt kyckling med hummus och rostade kikärtor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(25)

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g kycklingfilé
  • 1 dl oyster sauce
  • 2 msk finriven färsk ingefära
  • 2 rivna vitlöksklyftor
  • 400 g sköljda kikärtor på burk
  • 1 msk olivolja
  • 1.5 tsk kajennpeppar
  • 1 kruka färsk koriander
  • 0.5 tsk salt
  • Hummus:
  • 400 g sköljda kikärtor på burk
  • 1 skivad vitlöksklyfta
  • 2 msk tahini
  • 2 msk citronsaft
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 dl vatten
  • salt

Gör så här

  1. Blanda oyster sauce, ingefära och vitlök. Vänd runt kycklingen i marinaden och lägg filéerna på ena sidan av en plåt. Blanda kikärtor med olja, kajennpeppar och salt och sprid ut på plåten bredvid kycklingen. Stek mitt i ugnen ca 20 min.

Hummus

  1. Mixa kikärtor, vitlök, tahini, citronsaft, olja och vatten med en stavmixer eller mixa alla ingredienser i en matberedare. Smaka av med salt.
  2. Servera kycklingen med hummus, rostade kikärtor och färsk koriander.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ugnsstekt kyckling med hummus och rostade kikärtor
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 600 g kycklingfilé
  • 1 dl oyster sauce
  • 2 msk finriven färsk ingefära
  • 2 rivna vitlöksklyftor
  • 400 g sköljda kikärtor på burk
  • 1 msk olivolja
  • 1.5 tsk kajennpeppar
  • 1 kruka färsk koriander
  • 0.5 tsk salt
  • Hummus:
  • 400 g sköljda kikärtor på burk
  • 1 skivad vitlöksklyfta
  • 2 msk tahini
  • 2 msk citronsaft
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 dl vatten
  • salt

Ugnsstekt kyckling med hummus och rostade kikärtor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(25)

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda oyster sauce, ingefära och vitlök. Vänd runt kycklingen i marinaden och lägg filéerna på ena sidan av en plåt. Blanda kikärtor med olja, kajennpeppar och salt och sprid ut på plåten bredvid kycklingen. Stek mitt i ugnen ca 20 min.

Hummus

  1. Mixa kikärtor, vitlök, tahini, citronsaft, olja och vatten med en stavmixer eller mixa alla ingredienser i en matberedare. Smaka av med salt.
  2. Servera kycklingen med hummus, rostade kikärtor och färsk koriander.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!