Ugnsstekt kyckling med hummus och rostade kikärtor
  • Tid 30 min
  • Ugn 225º

Ugnsstekt kyckling med hummus och rostade kikärtor

3.33 (24 betyg)

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 16
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g kycklingfilé
  • 1 dl oyster sauce
  • 2 msk finriven färsk ingefära
  • 2 rivna vitlöksklyftor
  • 400 g sköljda kikärtor på burk
  • 1 msk olivolja
  • 1.5 tsk kajennpeppar
  • 0.5 tsk salt
  • 1 kruka färsk koriander
Hummus:
  • 400 g sköljda kikärtor på burk
  • 1 skivad vitlöksklyfta
  • 2 msk tahini
  • 2 msk citronsaft
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 dl vatten
  • salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda oyster sauce, ingefära och vitlök. Vänd runt kycklingen i marinaden och lägg filéerna på ena sidan av en plåt. Blanda kikärtor med olja, kajennpeppar och salt och sprid ut på plåten bredvid kycklingen. Stek mitt i ugnen ca 20 min.

Hummus

  1. 1

    Mixa kikärtor, vitlök, tahini, citronsaft, olja och vatten med en stavmixer eller mixa alla ingredienser i en matberedare. Smaka av med salt.

  2. 2

    Servera kycklingen med hummus, rostade kikärtor och färsk koriander.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar