
Ugnsstekt kyckling med hummus och rostade kikärtor
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 600 g kycklingfilé
- 1 dl oyster sauce
- 2 msk finriven färsk ingefära
- 2 rivna vitlöksklyftor
- 400 g sköljda kikärtor på burk
- 1 msk olivolja
- 1.5 tsk kajennpeppar
- 1 kruka färsk koriander
- 0.5 tsk salt
- Hummus:
- 400 g sköljda kikärtor på burk
- 1 skivad vitlöksklyfta
- 2 msk tahini
- 2 msk citronsaft
- 0.5 dl olivolja
- 0.5 dl vatten
- salt
Gör så här
- Blanda oyster sauce, ingefära och vitlök. Vänd runt kycklingen i marinaden och lägg filéerna på ena sidan av en plåt. Blanda kikärtor med olja, kajennpeppar och salt och sprid ut på plåten bredvid kycklingen. Stek mitt i ugnen ca 20 min.
Hummus
- Mixa kikärtor, vitlök, tahini, citronsaft, olja och vatten med en stavmixer eller mixa alla ingredienser i en matberedare. Smaka av med salt.
- Servera kycklingen med hummus, rostade kikärtor och färsk koriander.
Ugnsstekt kyckling med hummus och rostade kikärtor
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Blanda oyster sauce, ingefära och vitlök. Vänd runt kycklingen i marinaden och lägg filéerna på ena sidan av en plåt. Blanda kikärtor med olja, kajennpeppar och salt och sprid ut på plåten bredvid kycklingen. Stek mitt i ugnen ca 20 min.
Hummus
- Mixa kikärtor, vitlök, tahini, citronsaft, olja och vatten med en stavmixer eller mixa alla ingredienser i en matberedare. Smaka av med salt.
- Servera kycklingen med hummus, rostade kikärtor och färsk koriander.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!