Ugnsstekt kyckling med hummus och rostade kikärtor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.4 (25 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g kycklingfilé
  • 1 dl oyster sauce
  • 2 msk finriven färsk ingefära
  • 2 rivna vitlöksklyftor
  • 400 g sköljda kikärtor på burk
  • 1 msk olivolja
  • 1.5 tsk kajennpeppar
  • 1 kruka färsk koriander
  • 0.5 tsk salt
  • Hummus:
  • 400 g sköljda kikärtor på burk
  • 1 skivad vitlöksklyfta
  • 2 msk tahini
  • 2 msk citronsaft
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 dl vatten
  • salt

Gör så här

  1. Blanda oyster sauce, ingefära och vitlök. Vänd runt kycklingen i marinaden och lägg filéerna på ena sidan av en plåt. Blanda kikärtor med olja, kajennpeppar och salt och sprid ut på plåten bredvid kycklingen. Stek mitt i ugnen ca 20 min.

Hummus

  1. Mixa kikärtor, vitlök, tahini, citronsaft, olja och vatten med en stavmixer eller mixa alla ingredienser i en matberedare. Smaka av med salt.
  2. Servera kycklingen med hummus, rostade kikärtor och färsk koriander.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Lasagne med kyckling

Betyg
Betyg
(64)
Spara recept

Grillad kyckling med parmesankräm

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Kycklinglårfilé i ugn med vitlök

Betyg
Betyg
(104)
Spara recept

Ugnsstekt kyckling med tagliatelle och rucolapesto

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Julkycklingbollar med ingefära och apelsin

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Grillade kycklingben med selleriraita

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(9)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 600 g kycklingfilé
  • 1 dl oyster sauce
  • 2 msk finriven färsk ingefära
  • 2 rivna vitlöksklyftor
  • 400 g sköljda kikärtor på burk
  • 1 msk olivolja
  • 1.5 tsk kajennpeppar
  • 1 kruka färsk koriander
  • 0.5 tsk salt
  • Hummus:
  • 400 g sköljda kikärtor på burk
  • 1 skivad vitlöksklyfta
  • 2 msk tahini
  • 2 msk citronsaft
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 dl vatten
  • salt

Ugnsstekt kyckling med hummus och rostade kikärtor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.4 (25 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda oyster sauce, ingefära och vitlök. Vänd runt kycklingen i marinaden och lägg filéerna på ena sidan av en plåt. Blanda kikärtor med olja, kajennpeppar och salt och sprid ut på plåten bredvid kycklingen. Stek mitt i ugnen ca 20 min.

Hummus

  1. Mixa kikärtor, vitlök, tahini, citronsaft, olja och vatten med en stavmixer eller mixa alla ingredienser i en matberedare. Smaka av med salt.
  2. Servera kycklingen med hummus, rostade kikärtor och färsk koriander.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Lasagne med kyckling

Betyg
Betyg
(64)
Spara recept

Grillad kyckling med parmesankräm

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Kycklinglårfilé i ugn med vitlök

Betyg
Betyg
(104)
Spara recept

Ugnsstekt kyckling med tagliatelle och rucolapesto

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Julkycklingbollar med ingefära och apelsin

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Grillade kycklingben med selleriraita

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(9)