För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Ugnsstekt kyckling med hummus och rostade kikärtor

Betyg (1-5):
3.33 (24 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g kycklingfilé
  • 1 dl oyster sauce
  • 2 msk finriven färsk ingefära
  • 2 rivna vitlöksklyftor
  • 400 g sköljda kikärtor på burk
  • 1 msk olivolja
  • 1.5 tsk kajennpeppar
  • 1 kruka färsk koriander
  • 0.5 tsk salt
  • Hummus:
  • 400 g sköljda kikärtor på burk
  • 1 skivad vitlöksklyfta
  • 2 msk tahini
  • 2 msk citronsaft
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 dl vatten
  • salt

Gör så här

  1. Blanda oyster sauce, ingefära och vitlök. Vänd runt kycklingen i marinaden och lägg filéerna på ena sidan av en plåt. Blanda kikärtor med olja, kajennpeppar och salt och sprid ut på plåten bredvid kycklingen. Stek mitt i ugnen ca 20 min.

Hummus

  1. Mixa kikärtor, vitlök, tahini, citronsaft, olja och vatten med en stavmixer eller mixa alla ingredienser i en matberedare. Smaka av med salt.
  2. Servera kycklingen med hummus, rostade kikärtor och färsk koriander.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Grillad kyckling med parmesankräm

(2)

Pulled chickenbreast i wrap med avokado och rödkålssallad

(4)

Citron- och saffranskyckling

(7)

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

(3)

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

(13)

Tacobåtar med kycklingfärs

(3)

Julkycklingbollar med ingefära och apelsin

(3)

Sommarmarinerade kycklingfiléer

(6)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 600 g kycklingfilé
  • 1 dl oyster sauce
  • 2 msk finriven färsk ingefära
  • 2 rivna vitlöksklyftor
  • 400 g sköljda kikärtor på burk
  • 1 msk olivolja
  • 1.5 tsk kajennpeppar
  • 1 kruka färsk koriander
  • 0.5 tsk salt
  • Hummus:
  • 400 g sköljda kikärtor på burk
  • 1 skivad vitlöksklyfta
  • 2 msk tahini
  • 2 msk citronsaft
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 dl vatten
  • salt

Ugnsstekt kyckling med hummus och rostade kikärtor

Betyg (1-5):
3.33 (24 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda oyster sauce, ingefära och vitlök. Vänd runt kycklingen i marinaden och lägg filéerna på ena sidan av en plåt. Blanda kikärtor med olja, kajennpeppar och salt och sprid ut på plåten bredvid kycklingen. Stek mitt i ugnen ca 20 min.

Hummus

  1. Mixa kikärtor, vitlök, tahini, citronsaft, olja och vatten med en stavmixer eller mixa alla ingredienser i en matberedare. Smaka av med salt.
  2. Servera kycklingen med hummus, rostade kikärtor och färsk koriander.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Grillad kyckling med parmesankräm

(2)

Pulled chickenbreast i wrap med avokado och rödkålssallad

(4)

Citron- och saffranskyckling

(7)

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

(3)

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

(13)

Tacobåtar med kycklingfärs

(3)

Julkycklingbollar med ingefära och apelsin

(3)

Sommarmarinerade kycklingfiléer

(6)