Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos
  • Tid 30 min + tid i ugn
  • Ugn 175º

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

3.25 (12 betyg)

Fläskkarré i ugn med vitlök och krispig yta.

  • Tillagningstid 30 min + tid i ugn
  • Ingredienser 6
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g fläskkarré, i bit
  • 3 vitlöksklyftor
  • 8 katrinplommon
Ingefärsrotmos
  • 1 kg kålrot
  • 2 msk smör
  • 2 msk finriven färsk ingefära
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Klappa in fläskkarrén med salt och 1 riven vitlöksklyfta. Skär resterande vitlöksklyftor i bitar. Skär små snitt lite här och där i köttet och stick in plommon och vitlöksbitar i hålen.

  2. 2

    Lägg köttet i en ugnsform och stek mitt i ugnen till en innertemperatur på 80°, ca 1,5 tim. Sätt ev på grilleffekt de sista 5 min.

  3. 3

    Skala och skär kålroten i mindre bitar. Koka mjuk i saltat vatten, 10-15 min, och låt rinna av i ett durkslag.

  4. 4

    Tillsätt smör och ingefära och mixa till ett slätt mos med stavmixer. Smaka av med salt. Skär köttet i skivor och servera med moset.

Detta är ett lättlagat recept som inte kostar mer än 80 kronor för fyra personer. Se hur vi har räknat.

Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • MAGNUS

    Det här en rätt jag lagat flera ggr. Bara älskar ingefärsmoset!! Håller med Peder nedan, väldigt trist att få skivor när det står att man beställt en bit karré..... i övrigt supergott 🙂👍

  • Peder

    När jag försöker beställa idag ser jag att Coop väljer att leverera skivad Karré även idag. Varför inte hålla er till receptet??

  • Peder

    Fick levererar skivor av fläskkarrén. Inte så kul.