Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(36)

Fläskkarré i ugn med vitlök och krispig yta.

Tillagningstid: 30 min + 1 tim 30 min i ugn
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
  • 500 g fläskkarré, i bit
  • 3 vitlöksklyftor
  • 8 katrinplommon
  • 1 tsk salt
  • Ingefärsrotmos
  • 1 kg kålrot
  • 2 msk smör
  • 2 msk finriven färsk ingefära
  • salt

Gör så här

  1. Klappa in fläskkarrén med salt och 1 riven vitlöksklyfta. Skär resterande vitlöksklyftor i bitar. Skär små snitt lite här och där i köttet och stick in plommon och vitlöksbitar i hålen.
  2. Lägg köttet i en ugnsform och stek mitt i ugnen till en innertemperatur på 80°, ca 1,5 tim. Sätt ev på grilleffekt de sista 5 min.
  3. Skala och skär kålroten i mindre bitar. Koka mjuk i saltat vatten, 10-15 min, och låt rinna av i ett durkslag.
  4. Tillsätt smör och ingefära och mixa till ett slätt mos med stavmixer. Smaka av med salt. Skär köttet i skivor och servera med moset.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Roger

2022-01-08

Så jae-la gott! Å moset va ju en riktig höjdare 😋

Anette

2021-01-30

Hej Linda Det var jättegott. Under texten om 30 min står det mer om tiden. Lätt att missa och det gjorde jag med.

Linda

2021-01-11

Det borde inte stå att receptet tar 30 min att laga när det egentligen tar närmare 2 timmar.

MAGNUS

2018-08-07

Det här en rätt jag lagat flera ggr. Bara älskar ingefärsmoset!! Håller med Peder nedan, väldigt trist att få skivor när det står att man beställt en bit karré..... i övrigt supergott 🙂👍

Peder

2018-06-20

När jag försöker beställa idag ser jag att Coop väljer att leverera skivad Karré även idag. Varför inte hålla er till receptet??

Peder

2018-06-20

Fick levererar skivor av fläskkarrén. Inte så kul.

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 500 g fläskkarré, i bit
  • 3 vitlöksklyftor
  • 8 katrinplommon
  • 1 tsk salt
  • Ingefärsrotmos
  • 1 kg kålrot
  • 2 msk smör
  • 2 msk finriven färsk ingefära
  • salt

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(36)

Fläskkarré i ugn med vitlök och krispig yta.

Tillagningstid: 30 min + 1 tim 30 min i ugn
Ugnstemperatur:175º
4 portioner

Gör så här

  1. Klappa in fläskkarrén med salt och 1 riven vitlöksklyfta. Skär resterande vitlöksklyftor i bitar. Skär små snitt lite här och där i köttet och stick in plommon och vitlöksbitar i hålen.
  2. Lägg köttet i en ugnsform och stek mitt i ugnen till en innertemperatur på 80°, ca 1,5 tim. Sätt ev på grilleffekt de sista 5 min.
  3. Skala och skär kålroten i mindre bitar. Koka mjuk i saltat vatten, 10-15 min, och låt rinna av i ett durkslag.
  4. Tillsätt smör och ingefära och mixa till ett slätt mos med stavmixer. Smaka av med salt. Skär köttet i skivor och servera med moset.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Roger

2022-01-08

Så jae-la gott! Å moset va ju en riktig höjdare 😋

Anette

2021-01-30

Hej Linda Det var jättegott. Under texten om 30 min står det mer om tiden. Lätt att missa och det gjorde jag med.

Linda

2021-01-11

Det borde inte stå att receptet tar 30 min att laga när det egentligen tar närmare 2 timmar.

MAGNUS

2018-08-07

Det här en rätt jag lagat flera ggr. Bara älskar ingefärsmoset!! Håller med Peder nedan, väldigt trist att få skivor när det står att man beställt en bit karré..... i övrigt supergott 🙂👍

Peder

2018-06-20

När jag försöker beställa idag ser jag att Coop väljer att leverera skivad Karré även idag. Varför inte hålla er till receptet??

Peder

2018-06-20

Fick levererar skivor av fläskkarrén. Inte så kul.