
Gyros med vitlökssås
Betyg (1-5):
Vi kan nästan lova att det här blir en familjefavorit.
Tillagningstid: 30 min
4 portioner
- 600 g fläskkarré, strimlad
- 40 g taco kryddmix
- 1 msk neutral olja
- 2 dl crème fraiche
- 2 msk vatten
- 1 vitlöksklyfta, riven
- 0.5 msk oregano
- 1 tsk honung
- salt och svartpeppar
- Till servering
- 4 libabröd, libanesiska tunnbröd
- 250 g körsbärstomater, skivade
- 0.5 gurka, skivad
- 0.5 isbergssalladshuvud, strimlat
- 1 kruka bladpersilja
- feferoni
Gör så här
- Vänd runt karrén med kryddmixen så att det täcker. Stek karrén i olja tills den är genomstekt och har fin färg.
- Rör ihop crème fraiche, vatten, vitlök, oregano och honung. Smaka av med salt och peppar. Fyll bröden med karré, grönsaker, vitlökssås och persilja. Servera med fefferoni.
Gyros med vitlökssås
Betyg (1-5):
Vi kan nästan lova att det här blir en familjefavorit.
Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Gör så här
- Vänd runt karrén med kryddmixen så att det täcker. Stek karrén i olja tills den är genomstekt och har fin färg.
- Rör ihop crème fraiche, vatten, vitlök, oregano och honung. Smaka av med salt och peppar. Fyll bröden med karré, grönsaker, vitlökssås och persilja. Servera med fefferoni.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2019-11-09
Byt ut fläskkarrén mot oumph, crème fraîche mot havrebaserad ifraiche och honung mot granatäppelsirap - supergott, veganskt, snabbt och enkelt!
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Elin
2019-11-09
Byt ut fläskkarrén mot oumph, crème fraîche mot havrebaserad ifraiche och honung mot granatäppelsirap - supergott, veganskt, snabbt och enkelt!