Gyros med vitlökssås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(57)

Vi kan nästan lova att det här blir en familjefavorit.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g fläskkarré, strimlad
  • 40 g taco kryddmix
  • 1 msk neutral olja
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk vatten
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 0.5 msk oregano
  • 1 tsk honung
  • salt och svartpeppar
  • Till servering
  • 4 libabröd, libanesiska tunnbröd
  • 250 g körsbärstomater, skivade
  • 0.5 gurka, skivad
  • 0.5 isbergssalladshuvud, strimlat
  • 1 kruka bladpersilja
  • feferoni

Gör så här

  1. Vänd runt karrén med kryddmixen så att det täcker. Stek karrén i olja tills den är genomstekt och har fin färg.
  2. Rör ihop crème fraiche, vatten, vitlök, oregano och honung. Smaka av med salt och peppar. Fyll bröden med karré, grönsaker, vitlökssås och persilja. Servera med fefferoni.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Elin

2019-11-09

Byt ut fläskkarrén mot oumph, crème fraîche mot havrebaserad ifraiche och honung mot granatäppelsirap - supergott, veganskt, snabbt och enkelt!

Liknande recept

Spara recept

Köttfärspaté

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Karamelliserat fläskkött med örtsallad

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Japanskt långkok med nudlar

Betyg
Betyg
(49)
Spara recept

Karibisk köttgryta

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Brysselkålsallad med knaprigt sidfläsk

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Gremolatastekt biff

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Baconlindad järpe med primörer

Betyg
Betyg
(18)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 600 g fläskkarré, strimlad
  • 40 g taco kryddmix
  • 1 msk neutral olja
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk vatten
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 0.5 msk oregano
  • 1 tsk honung
  • salt och svartpeppar
  • Till servering
  • 4 libabröd, libanesiska tunnbröd
  • 250 g körsbärstomater, skivade
  • 0.5 gurka, skivad
  • 0.5 isbergssalladshuvud, strimlat
  • 1 kruka bladpersilja
  • feferoni

Gyros med vitlökssås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(57)

Vi kan nästan lova att det här blir en familjefavorit.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vänd runt karrén med kryddmixen så att det täcker. Stek karrén i olja tills den är genomstekt och har fin färg.
  2. Rör ihop crème fraiche, vatten, vitlök, oregano och honung. Smaka av med salt och peppar. Fyll bröden med karré, grönsaker, vitlökssås och persilja. Servera med fefferoni.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Elin

2019-11-09

Byt ut fläskkarrén mot oumph, crème fraîche mot havrebaserad ifraiche och honung mot granatäppelsirap - supergott, veganskt, snabbt och enkelt!

Liknande recept

Spara recept

Köttfärspaté

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Karamelliserat fläskkött med örtsallad

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Japanskt långkok med nudlar

Betyg
Betyg
(49)
Spara recept

Karibisk köttgryta

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Brysselkålsallad med knaprigt sidfläsk

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Gremolatastekt biff

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Baconlindad järpe med primörer

Betyg
Betyg
(18)