Raggmunk med fläsk
  • Tid 25 min

Raggmunk med fläsk

3.47 (15 betyg)

Raggmunk med fläsk är en älskad klassisk husmansrätt.

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 8

Ingredienser

4 portioner
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 5 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 600 g potatis, av vintersort
  • 2 msk smör eller olja
Till servering:
  • 240 g stekfläsk
  • 2 dl rårörda lingon
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Mät upp mjöl och salt. Tillsätt hälften av mjölken och vispa ihop till en jämn smet. Vispa i resten av mjölken och ägg.

  2. 2

    Skala potatisen och riv den grovt. Blanda genast ner den i smeten så att den inte mörknar.

  3. 3

    Smält lite smör i en stekpanna. Klicka ut 0,5 dl smet, bred ut den något och grädda några minuter på varje sida. Fortsätt med resten av smeten.

Till servering

  1. 1

    Stek fläsket 3–4 min. Servera med lingon.

Sätt ett betyg

7 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Marianne B

    Jag blev överraskad, raggmunkarna blev jättebra.

  • Elisabet Römert

    Bra med lös smet Raggisarna skallväl inte vara kompakta utan tunna o frasiga! tycker Mormor E

  • Karin, Coop Provkök

    Vill du ha smeten fastare är det enkelt gjort genom att tillsätta mer potatis eller mjöl. Resultatet blir väsentligt bättre med mjölig vinterpotatis, så var noga med vilken potatissort du använder.

  • Raggarmunken

    Har prövat detta recept och proportionerna verkar helt felaktiga. Håller med Peter S. Smeten blir väldigt lös! Inte ens en mästerkock skulle lyckas med detta recept! Hur har Coop kommit fram till detta recept?

Visa fler