Raggmunk med fläsk

Raggmunk med fläsk

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(32)

Raggmunk med fläsk är en älskad klassisk husmansrätt.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 dl vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 600 g potatis, av vintersort
  • 2 msk smör eller olja
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • 240 g stekfläsk
  • 2 dl rårörda lingon

Gör så här

  1. Mät upp mjöl och salt. Tillsätthälften av mjölken och vispa ihoptill en jämn smet. Vispa i resten av mjölken och ägg.
  2. Skala potatisen och riv den grovt. Blanda genast ner den i smeten så att den inte mörknar.
  3. Smält lite smör i en stekpanna.Klicka ut 0,5 dl smet, bred ut dennågot och grädda några minuterpå varje sida. Fortsätt med resten av smeten.

Till servering

  1. Stek fläsket 3–4 min. Serveramed lingon.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2021-11-23

Hej Anna, vi har inte provlagat med annat mjöl, men prova att byta mot tex havremjöl eller potatismjöl. Lycka till och meddela gärna hur det går!

Anna

2021-11-20

Går det att byta ut vetemjölet mot något annat mjöl?

Marianne B

2014-12-09

Jag blev överraskad, raggmunkarna blev jättebra.

Elisabet Römert

2014-11-26

Bra med lös smet Raggisarna skallväl inte vara kompakta utan tunna o frasiga! tycker Mormor E

Coop

2014-04-07

Vill du ha smeten fastare är det enkelt gjort genom att tillsätta mer potatis eller mjöl. Resultatet blir väsentligt bättre med mjölig vinterpotatis, så var noga med vilken potatissort du använder.

Raggarmunken

2014-04-03

Har prövat detta recept och proportionerna verkar helt felaktiga. Håller med Peter S. Smeten blir väldigt lös! Inte ens en mästerkock skulle lyckas med detta recept! Hur har Coop kommit fram till detta recept?

Peter S

2014-04-03

@Karin - Ok, 1/2 dl låter ju lite klent på min vanära men jag får helt enkelt prova igen.

Coop

2014-03-26

@Peter - Klicka kanske är luddigt. Lägg eller häll ca 1/2 dl smet i pannan och bred ut dem.

Peter S

2014-03-25

Det måste stå fel i receptet! Det blir väldigt rinnigt och går absolut inte att klicka ur och steka!

Liknande recept

Spara recept

Fläskfilégryta med rufsig rostpotatis

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Grillade köttfärsbiffar med yoghurtsås

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Tunnbrödsrulle med viltskav och karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Chilibiff-wrap

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Sparris- och skinkomelett

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Högrevsburgare med grillade grönsaker

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Kycklingburgare med caesardressing

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Godaste köttbullarna

Betyg
Betyg
(4)
Raggmunk med fläsk
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 2 dl vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 600 g potatis, av vintersort
  • 2 msk smör eller olja
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • 240 g stekfläsk
  • 2 dl rårörda lingon

Raggmunk med fläsk

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(32)

Raggmunk med fläsk är en älskad klassisk husmansrätt.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mät upp mjöl och salt. Tillsätthälften av mjölken och vispa ihoptill en jämn smet. Vispa i resten av mjölken och ägg.
  2. Skala potatisen och riv den grovt. Blanda genast ner den i smeten så att den inte mörknar.
  3. Smält lite smör i en stekpanna.Klicka ut 0,5 dl smet, bred ut dennågot och grädda några minuterpå varje sida. Fortsätt med resten av smeten.

Till servering

  1. Stek fläsket 3–4 min. Serveramed lingon.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2021-11-23

Hej Anna, vi har inte provlagat med annat mjöl, men prova att byta mot tex havremjöl eller potatismjöl. Lycka till och meddela gärna hur det går!

Anna

2021-11-20

Går det att byta ut vetemjölet mot något annat mjöl?

Marianne B

2014-12-09

Jag blev överraskad, raggmunkarna blev jättebra.

Elisabet Römert

2014-11-26

Bra med lös smet Raggisarna skallväl inte vara kompakta utan tunna o frasiga! tycker Mormor E

Coop

2014-04-07

Vill du ha smeten fastare är det enkelt gjort genom att tillsätta mer potatis eller mjöl. Resultatet blir väsentligt bättre med mjölig vinterpotatis, så var noga med vilken potatissort du använder.

Raggarmunken

2014-04-03

Har prövat detta recept och proportionerna verkar helt felaktiga. Håller med Peter S. Smeten blir väldigt lös! Inte ens en mästerkock skulle lyckas med detta recept! Hur har Coop kommit fram till detta recept?

Peter S

2014-04-03

@Karin - Ok, 1/2 dl låter ju lite klent på min vanära men jag får helt enkelt prova igen.

Coop

2014-03-26

@Peter - Klicka kanske är luddigt. Lägg eller häll ca 1/2 dl smet i pannan och bred ut dem.

Peter S

2014-03-25

Det måste stå fel i receptet! Det blir väldigt rinnigt och går absolut inte att klicka ur och steka!

Liknande recept

Spara recept

Fläskfilégryta med rufsig rostpotatis

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Grillade köttfärsbiffar med yoghurtsås

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Tunnbrödsrulle med viltskav och karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Chilibiff-wrap

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Sparris- och skinkomelett

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Högrevsburgare med grillade grönsaker

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Kycklingburgare med caesardressing

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Godaste köttbullarna

Betyg
Betyg
(4)