Ugnsrostade rotfrukter

Ugnsrostade rotfrukter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(64)

Rotfrukter i ugn.

Ugnstemperatur:200º
Svårighetsgrad:Enkel
4 portioner
  • 1 gul paprika, i klyftor
  • 1 röd paprika, i klyftor
  • 200 g kålrot eller sötpotatis, i bitar
  • 300 g vitkål, i klyftor
  • 1 röd lök, i klyftor
  • 3 medelstora morot, i bitar
  • 300 g squash, i bitar
  • 1 fänkål, i bitar
  • 3 msk olivolja
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 tsk flingsalt
  • 2 tsk torkad timjan eller färska kvistar
  • 2 msk sesamfrön

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Blanda alla grönsaker i en stor långpanna, lägg gärna först ett bakplåtspapper i botten så fastnar det inte. Ringla över olja, mal över peppar och strö på salt och timjan. Blanda runt så att allt blir väl blandat.
  2. Rosta i mitten av ugnen tills allt är mjukt, 30-40 minuter. Strö på sesamfrön mot slutet av rostningen.
  3. Servera till buffé eller som tillbehör till kött eller fisk.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ugnsrostade rotfrukter
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 1 gul paprika, i klyftor
  • 1 röd paprika, i klyftor
  • 200 g kålrot eller sötpotatis, i bitar
  • 300 g vitkål, i klyftor
  • 1 röd lök, i klyftor
  • 3 medelstora morot, i bitar
  • 300 g squash, i bitar
  • 1 fänkål, i bitar
  • 3 msk olivolja
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 tsk flingsalt
  • 2 tsk torkad timjan eller färska kvistar
  • 2 msk sesamfrön

Ugnsrostade rotfrukter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(64)

Rotfrukter i ugn.

Ugnstemperatur:200º
Svårighetsgrad:Enkel
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Blanda alla grönsaker i en stor långpanna, lägg gärna först ett bakplåtspapper i botten så fastnar det inte. Ringla över olja, mal över peppar och strö på salt och timjan. Blanda runt så att allt blir väl blandat.
  2. Rosta i mitten av ugnen tills allt är mjukt, 30-40 minuter. Strö på sesamfrön mot slutet av rostningen.
  3. Servera till buffé eller som tillbehör till kött eller fisk.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!