Red velvet cake

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(57)

Red velvet cake med rödbetor, creme fraiche och kanel, den perfekta julkakan. Denna är en enklare variant på det amerikanska originalet. Recept av Lotta Lundgren.

Tillagningstid: 1 tim + 20 min + tid att svalna
Ugnstemperatur:175º
10 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 250 g färska rödbetor
  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2 dl crème fraiche
  • 0.5 dl neutral olja
  • 1.5 msk röd hushållsfärg
  • 3.75 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk malen kanel
  • 0.5 tsk salt
  • Fyllning och frosting
  • 500 g mascarpone
  • 500 g vaniljkvarg (7,5 %)
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 2 dl florsocker
  • 2 dl jordgubbssylt

Gör så här

  1. Skala och riv rödbetorna fint. Vispa ägg och socker luftigt, gärna med elvisp.
  2. Tillsätt rödbetor, crème fraiche, olja och färg. Blanda alla torra ingredienser och rör ner i smeten.
  3. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen, ca 50 min.
  4. Känn med en provsticka att kakan är torr. Låt svalna något i formen innan den stjälps upp.
  5. Rör ihop mascarpone, 250 g kvarg, citronsaft och florsocker.
  6. Dela upp smeten i två bunkar och rör ner resterande kvarg i den ena bunken.
  7. Skär kakan i tre delar och bred på sylt och smeten med mer kvarg mellan kakbottnarna. Täck kakan med den frosting som är kvar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2021-01-07

Till Sandra: Kakan håller länge (flera dagar) när den är helt klar utan att själva kakan blir soggig. Man kan frysa själva botten och lägga ihop med fyllning och topping när den tinat.

Jessica

2020-12-26

Var den god? Någon som kan betygsätta den? 🙏

Sandra

2020-12-22

Funkar det att göra själva kakan och frysa in. Sen tina och garnera efter nån dag. Eller går det att sätta ihop den innan. Hur beter sig kakbottnen? Blir de soggiga eller saftiga av att stå? #försökerfåihoplogistiken

Coop

2020-11-04

Hej Fredrik, vi har förtydligat i ingredienslistan nu. Det ska vara 500 g vaniljkvarg (7,5 %) totalt. Mvh Maja, redaktör

Fredrik

2020-11-02

Vad menas med 250g vaniljkvarg, 250g (7.5%)?

Liknande recept

Spara recept

Chokladbollar med dadlar

Betyg
Betyg
(53)
Spara recept

Morots- och kanelmuffins

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Morotssmoothie

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Morotskaka med citronkräm och pekannötter

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Morotscupcakes med philadelphiatopping

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Påskens morotstårta

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Morotskaka med glasyr

Betyg
Betyg
(121)
Spara recept

Morotsscones med färskost och marmelad

Betyg
Betyg
(13)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 250 g färska rödbetor
  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2 dl crème fraiche
  • 0.5 dl neutral olja
  • 1.5 msk röd hushållsfärg
  • 3.75 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk malen kanel
  • 0.5 tsk salt
  • Fyllning och frosting
  • 500 g mascarpone
  • 500 g vaniljkvarg (7,5 %)
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 2 dl florsocker
  • 2 dl jordgubbssylt

Red velvet cake

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(57)

Red velvet cake med rödbetor, creme fraiche och kanel, den perfekta julkakan. Denna är en enklare variant på det amerikanska originalet. Recept av Lotta Lundgren.

Tillagningstid: 1 tim + 20 min + tid att svalna
Ugnstemperatur:175º
10 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och riv rödbetorna fint. Vispa ägg och socker luftigt, gärna med elvisp.
  2. Tillsätt rödbetor, crème fraiche, olja och färg. Blanda alla torra ingredienser och rör ner i smeten.
  3. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen, ca 50 min.
  4. Känn med en provsticka att kakan är torr. Låt svalna något i formen innan den stjälps upp.
  5. Rör ihop mascarpone, 250 g kvarg, citronsaft och florsocker.
  6. Dela upp smeten i två bunkar och rör ner resterande kvarg i den ena bunken.
  7. Skär kakan i tre delar och bred på sylt och smeten med mer kvarg mellan kakbottnarna. Täck kakan med den frosting som är kvar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2021-01-07

Till Sandra: Kakan håller länge (flera dagar) när den är helt klar utan att själva kakan blir soggig. Man kan frysa själva botten och lägga ihop med fyllning och topping när den tinat.

Jessica

2020-12-26

Var den god? Någon som kan betygsätta den? 🙏

Sandra

2020-12-22

Funkar det att göra själva kakan och frysa in. Sen tina och garnera efter nån dag. Eller går det att sätta ihop den innan. Hur beter sig kakbottnen? Blir de soggiga eller saftiga av att stå? #försökerfåihoplogistiken

Coop

2020-11-04

Hej Fredrik, vi har förtydligat i ingredienslistan nu. Det ska vara 500 g vaniljkvarg (7,5 %) totalt. Mvh Maja, redaktör

Fredrik

2020-11-02

Vad menas med 250g vaniljkvarg, 250g (7.5%)?

Liknande recept

Spara recept

Chokladbollar med dadlar

Betyg
Betyg
(53)
Spara recept

Morots- och kanelmuffins

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Morotssmoothie

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Morotskaka med citronkräm och pekannötter

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Morotscupcakes med philadelphiatopping

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Påskens morotstårta

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Morotskaka med glasyr

Betyg
Betyg
(121)
Spara recept

Morotsscones med färskost och marmelad

Betyg
Betyg
(13)