Ugnsrostade knippmorötter med pesto

Ugnsrostade knippmorötter med pesto

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 knippe morötter (à ca 500 g)
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • Pesto:
  • 35 g morotsblast, ca 3 dl hackad
  • 0.5 kruka basilika, kvistar och blad
  • 2 dl olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 2 dl finriven parmesan
  • 0.5 dl pinjenöt
  • salt

Gör så här

  1. Ta bort morotsblasten och skölj den. Mixa blast, basilika och oljan först några sekunder. Tillsätt resten av ingredienserna och mixa till en slät pesto. Smaka av med salt.
  2. Skrubba morötterna rena och dela på längden. Fördela på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Vänd runt morötterna i olja och salta. Rosta mitt i ugnen tills de nästan är mjuka, ca 20 min.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Yoghurtsås med rödbetor, äpple och pepparrot till kalvsylta

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Snabb kålrotslåda

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Sallad med rostade morötter och belugalinser

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Frasig minipizza

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Rostad morotssallad med apelsin och yoghurtsås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Laxspett i ugn

Betyg
Betyg
(17)
Ugnsrostade knippmorötter med pesto
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 1 knippe morötter (à ca 500 g)
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • Pesto:
  • 35 g morotsblast, ca 3 dl hackad
  • 0.5 kruka basilika, kvistar och blad
  • 2 dl olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 2 dl finriven parmesan
  • 0.5 dl pinjenöt
  • salt

Ugnsrostade knippmorötter med pesto

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Ta bort morotsblasten och skölj den. Mixa blast, basilika och oljan först några sekunder. Tillsätt resten av ingredienserna och mixa till en slät pesto. Smaka av med salt.
  2. Skrubba morötterna rena och dela på längden. Fördela på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Vänd runt morötterna i olja och salta. Rosta mitt i ugnen tills de nästan är mjuka, ca 20 min.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Yoghurtsås med rödbetor, äpple och pepparrot till kalvsylta

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Snabb kålrotslåda

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Sallad med rostade morötter och belugalinser

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Frasig minipizza

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Rostad morotssallad med apelsin och yoghurtsås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Laxspett i ugn

Betyg
Betyg
(17)