Ugnsrostade knippmorötter med cheddarpesto
  • Tid 35 min
  • Ugn 200º

Ugnsrostade knippmorötter med cheddarpesto

4.67 (3 betyg)

När morrötter ugnsrostas blir de lite söta i smaken. Den sötman passar verkligen till ostens sälta i peston. Morötterna är ett härligt tillbehör till alla dina rätter.

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 9
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 1 kg knippmorötter, eller -betor
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
Pesto:
  • 0.5 dl pinjenötter
  • 1 kruka basilika, finstrimlade blad
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 2 dl riven cheddarost
  • 2 dl olivolja
  • 0.5 tsk salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Dela morötterna på längden om de är grova. Lägg morötterna på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Vänd runt med olja och rosta mitt i ugnen ca 30 min. Salta.

  2. 2

    Rosta pinjenötterna i torr stekpanna tills de fått fin färg. Blanda pinjenötterna med basilika, vitlök, riven ost och olja. Rör om ordentligt och smaka av med salt. Ringla peston på morötterna vid servering.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar