Ugnsrostad kyckling med bakad sötpotatis och slaw
  • Ugn 225º

Ugnsrostad kyckling med bakad sötpotatis och slaw

4.67 (3 betyg)

Smart med mat som sköter sig själv i ugnen. Den hemgjorda grillkryddan ger ljuvlig smak!

  • Ingredienser 18
  • Ugnstemperatur 225º

Tillagningstid: 1,5 tim + inkl tid i ugnen

Ingredienser

4 portioner
  • 1 kyckling (ca 1 kg)
  • 2 sötpotatisar
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
Grillkrydda
  • 1 köttbuljongtärning eller kyckling
  • 0.5 msk paprikapulver
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk strösocker
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk curry
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk cayennepeppar
Svartkåls-slaw
  • 300 g Kålrot och Svartkål hackat och klart eller strimlad kålrot och valfri kål
  • 1 rödlök, tunt skivad
  • 1 äpple, strimlat
  • 1.5 dl majonnäs (gärna Hellmann´s)
  • 2 tsk äppelcidervinäger
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Mortla ihop alla torra kryddor till grillkryddan. Täck kycklingen med grillkrydda. Lägg i en ugnsform med bröstsidan uppåt. Tillaga mitt i ugnen ca 1 ½ timme. Vänd två gånger under tiden. Skeda spadet över kycklingen.

  2. 2

    Tvätta sötpotatisen och dela på längden. Pensla med olja och lägg snittytan ner på en plåt. Rosta i ugnen samtidigt med kycklingen tills de är mjuka, ca 40 min.

  3. 3

    Rör ihop alla ingredienser till svartkålsslawen. Smaka av med salt. Servera med kycklingen och sötpotatisen.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar