Ugnsrostad kyckling med bakad sötpotatis och slaw

Ugnsrostad kyckling med bakad sötpotatis och slaw

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(12)

Smart med mat som sköter sig själv i ugnen. Den hemgjorda grillkryddan ger ljuvlig smak!

Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kyckling (ca 1 kg)
  • 2 sötpotatisar
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • Grillkrydda
  • 1 köttbuljongtärning eller kyckling
  • 0.5 msk paprikapulver
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk strösocker
  • 0.5 tsk curry
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 1 tsk salt
  • Svartkåls-slaw
  • 300 g Kålrot och Svartkål hackat och klart eller strimlad kålrot och valfri kål
  • 1 rödlök, tunt skivad
  • 1 äpple, strimlat
  • 1.5 dl majonnäs (gärna Hellmann´s)
  • 2 tsk äppelcidervinäger

Gör så här

  1. Mortla ihop alla torra kryddor till grillkryddan. Täck kycklingen med grillkrydda. Lägg i en ugnsform med bröstsidan uppåt. Tillaga mitt i ugnen ca 1 ½ timme. Vänd två gånger under tiden. Skeda spadet över kycklingen.
  2. Tvätta sötpotatisen och dela på längden. Pensla med olja och lägg snittytan ner på en plåt. Rosta i ugnen samtidigt med kycklingen tills de är mjuka, ca 40 min.
  3. Rör ihop alla ingredienser till svartkålsslawen. Smaka av med salt. Servera med kycklingen och sötpotatisen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna-Karin Thérese

2020-10-31

Så gott!!! Kör slaw på vitkål, äpple och rödlök. Fantastiskt gott med BBQ kycklingen och söt potatisen.

Ulla

2020-05-22

Tycker att detta är jättegott. Har gjort det med lax också, blev bra men kyckling är bättre.

Checkbox Coop

2020-04-28

Hej Joel! Testa att gör den med till exempel Quorn eller tofu istället :) Se till att du justerar tiden som quornen eller tofun ska vara i ugnen bara /Maja (redaktör)

Veganen Joel

2020-04-22

Tror ni att man kan laga detta utan kycklingen?

Ugnsrostad kyckling med bakad sötpotatis och slaw
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 1 kyckling (ca 1 kg)
  • 2 sötpotatisar
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • Grillkrydda
  • 1 köttbuljongtärning eller kyckling
  • 0.5 msk paprikapulver
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk strösocker
  • 0.5 tsk curry
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 1 tsk salt
  • Svartkåls-slaw
  • 300 g Kålrot och Svartkål hackat och klart eller strimlad kålrot och valfri kål
  • 1 rödlök, tunt skivad
  • 1 äpple, strimlat
  • 1.5 dl majonnäs (gärna Hellmann´s)
  • 2 tsk äppelcidervinäger

Ugnsrostad kyckling med bakad sötpotatis och slaw

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(12)

Smart med mat som sköter sig själv i ugnen. Den hemgjorda grillkryddan ger ljuvlig smak!

Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mortla ihop alla torra kryddor till grillkryddan. Täck kycklingen med grillkrydda. Lägg i en ugnsform med bröstsidan uppåt. Tillaga mitt i ugnen ca 1 ½ timme. Vänd två gånger under tiden. Skeda spadet över kycklingen.
  2. Tvätta sötpotatisen och dela på längden. Pensla med olja och lägg snittytan ner på en plåt. Rosta i ugnen samtidigt med kycklingen tills de är mjuka, ca 40 min.
  3. Rör ihop alla ingredienser till svartkålsslawen. Smaka av med salt. Servera med kycklingen och sötpotatisen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna-Karin Thérese

2020-10-31

Så gott!!! Kör slaw på vitkål, äpple och rödlök. Fantastiskt gott med BBQ kycklingen och söt potatisen.

Ulla

2020-05-22

Tycker att detta är jättegott. Har gjort det med lax också, blev bra men kyckling är bättre.

Checkbox Coop

2020-04-28

Hej Joel! Testa att gör den med till exempel Quorn eller tofu istället :) Se till att du justerar tiden som quornen eller tofun ska vara i ugnen bara /Maja (redaktör)

Veganen Joel

2020-04-22

Tror ni att man kan laga detta utan kycklingen?