Ugnsrostad fläskfilé med honungssås

Ugnsrostad fläskfilé med honungssås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(54)

Ungsstekt kött inlindat i kryddor passar utmärkt till en lite sötare sås.

Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:150º
6 portioner
  • 900 g väl putsad fläskfilé
  • 2 krm vitpeppar
  • 1 dl oregano
  • 1 citron, i 6 skivor (1 skiva per person)
  • 1 st steksnöre
  • 2 msk olivolja
  • Honungssås:
  • 0.5 dl flytande honung
  • 0.5 dl dijonsenap

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Salta och peppra köttet. Lägg oreganokvistar och citronskivor runt om. Knyt om med steksnöre. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn köttet runt om. Ta upp och lägg i en ugnsform. Sätt en termometer i köttet och stek i mitten av ugnen till 65-70º.
  2. Vira in i folie och låt vila 10 minuter före servering. Hetta upp honung och senap i en kastrull. Skär upp köttet och servera med såsen och dillpotatis.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jan-Erik Boström

2015-05-15

Alldeles för stark sås, senapen slår ihjäl allt annat. Min fru hittade samma recept i en tidning och vi var säkra på att det måste ha blivit fel med samma mängd senap som honung, men så var det alltså inte!

Ugnsrostad fläskfilé med honungssås
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 900 g väl putsad fläskfilé
  • 2 krm vitpeppar
  • 1 dl oregano
  • 1 citron, i 6 skivor (1 skiva per person)
  • 1 st steksnöre
  • 2 msk olivolja
  • Honungssås:
  • 0.5 dl flytande honung
  • 0.5 dl dijonsenap

Ugnsrostad fläskfilé med honungssås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(54)

Ungsstekt kött inlindat i kryddor passar utmärkt till en lite sötare sås.

Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:150º
6 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Salta och peppra köttet. Lägg oreganokvistar och citronskivor runt om. Knyt om med steksnöre. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn köttet runt om. Ta upp och lägg i en ugnsform. Sätt en termometer i köttet och stek i mitten av ugnen till 65-70º.
  2. Vira in i folie och låt vila 10 minuter före servering. Hetta upp honung och senap i en kastrull. Skär upp köttet och servera med såsen och dillpotatis.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jan-Erik Boström

2015-05-15

Alldeles för stark sås, senapen slår ihjäl allt annat. Min fru hittade samma recept i en tidning och vi var säkra på att det måste ha blivit fel med samma mängd senap som honung, men så var det alltså inte!