Kallmarinerad fläskfilé
  • Tid 35 min + minst 4 timmars marinering
  • Ugn 175º

Kallmarinerad fläskfilé

3.26 (141 betyg)

Den här goda fläskfilén är perfekt att förbereda dagen före den ska ätas.

  • Tillagningstid 35 min + minst 4 timmars marinering
  • Ingredienser 11
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

8 bufféportioner
  • 1 kg fläskfilé
  • 1.5 msk smör till stekning
  • 0.5 tsk salt
  • 1 tsk peppar
Marinad:
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 dl balsamvinäger
  • 0.5 dl flytande honung
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 0.5 dl finhackad färsk timjan
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Putsa bort skinn och senor från fläskfilén, salta och peppra och bryn den runt om i smör.

  2. 2

    Stek köttet i ugnen till en innertemperatur på 65 grader, använd en stektermometer, cirka 15 minuter. Ta ut köttet och låt vila ca 10 minuter i folie. Blanda under tiden ingredienserna till marinaden.

  3. 3

    Skär fläskfilén i centimetertjocka skivor och lägg dem i en trång form eller i en plastpåse. Skeda över marinaden och se till att fläskfilén täcks ordentligt. Låt marinera minst 4 timmar, gärna över natten.

  4. 4

    Garnera med färsk timjan.

Serveringsförslag

  1. 1

    Lägg potatisar rullade i olja och salt på plåten tillsammans med köttet.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Denna marinad är lika god på fläskfilé och oxfilé.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

33 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Coop webbredaktör

    Till Kristin: Det går bra men örterna kan mörkna något så det gäller att fylla på med nya. Lycka till! :)

  • Kristin

    Låter smarrigt! Går det att göra klart köttet på fredagen och äta först på söndagen?

  • Cilla

    Ska den serveras varm eller kall till potatisgratäng ej buffe?

  • Rebecca

    Jättegott och superenkelt. Känns nästan fusk att bjuda på detta men det känns verkligen lyxigt. Har ätits sommartid med potatissallad och vintertid med potatisgratäng.

Visa fler