Ugnspannkaka med broccolisoppa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.25 (8 betyg)

Medan pannkakan blir klar i ugnen äter du en mild soppa full med näring.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 4 ägg
  • 8 prinskorvar
  • 1 tsk salt
  • Broccolisoppa
  • 500 g broccoli, i bitar
  • 0.25 purjolök, strimlad
  • 1 liter vatten
  • 1 dl grädde
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • salt och svartpeppar
  • Till servering
  • rårörda lingon ev en smaksatt färskost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Vispa ihop mjöl, salt och hälften av mjölken. Tillsätt ägg och resten av mjölken. Vispa till en jämn smet.
  2. Häll smeten i en smord ugnsform. Grädda mitt i ugnen ca 30 min. Stick ner prinskorvarna efter 20 min.

Soppa:

  1. Lägg broccoli och lök i en kastrull med vatten, grädde och buljongtärningar. Låt koka 10 min och mixa soppan slät. Smaka av med salt och peppar.
  2. Servera pannkakan med lingon och klicka ev i en sked smaksatt färskost i din soppa.

Tips

Stekt bacon, eller t ex sojakorv funkar ju också bra!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Pustagryta

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Bratwurst med fänkålscoleslaw och bbq-sås

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Fläskfilégryta med kabanoss och paprika

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Rostad potatissoppa med chorizo och friterad grönkål

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Blomkålstabbouleh med rostade grönsaker och lammkorv

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Borsjtj med kryddig korv

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Rosa surkål med grillad korv

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Kålsoppa med korvslantar

Betyg
Betyg
(13)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 3 dl vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 4 ägg
  • 8 prinskorvar
  • 1 tsk salt
  • Broccolisoppa
  • 500 g broccoli, i bitar
  • 0.25 purjolök, strimlad
  • 1 liter vatten
  • 1 dl grädde
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • salt och svartpeppar
  • Till servering
  • rårörda lingon ev en smaksatt färskost

Ugnspannkaka med broccolisoppa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.25 (8 betyg)

Medan pannkakan blir klar i ugnen äter du en mild soppa full med näring.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Vispa ihop mjöl, salt och hälften av mjölken. Tillsätt ägg och resten av mjölken. Vispa till en jämn smet.
  2. Häll smeten i en smord ugnsform. Grädda mitt i ugnen ca 30 min. Stick ner prinskorvarna efter 20 min.

Soppa:

  1. Lägg broccoli och lök i en kastrull med vatten, grädde och buljongtärningar. Låt koka 10 min och mixa soppan slät. Smaka av med salt och peppar.
  2. Servera pannkakan med lingon och klicka ev i en sked smaksatt färskost i din soppa.

Tips

Stekt bacon, eller t ex sojakorv funkar ju också bra!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Pustagryta

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Bratwurst med fänkålscoleslaw och bbq-sås

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Fläskfilégryta med kabanoss och paprika

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Rostad potatissoppa med chorizo och friterad grönkål

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Blomkålstabbouleh med rostade grönsaker och lammkorv

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Borsjtj med kryddig korv

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Rosa surkål med grillad korv

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Kålsoppa med korvslantar

Betyg
Betyg
(13)