Ugnspannkaka

Ugnspannkaka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(53)

Klassisk ugnspannkaka eller tjockpannkaka, som passar perfekt att göra som vardagsmiddag. Servera med rårörda lingon och en god sallad.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Blanda mjöl och salt i en bunke. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet.
  2. Rör i resten av mjölken och vispa ner äggen ett i taget. Häll smeten i en smord ugnsform, ca 20 x 30 cm.
  3. Tillaga mitt i ugnen ca 25 min. Servera med lingonsylt och en råkostsallad.
  4. Servera med tomater och apelsinklyftor.

Tips

För en lite nyttigare variant byt ut hälften av mjölet mot grahamsmjöl.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-06-11

Hej Camilla! En form som är ca 30X40 cm passar fint. Mvh Maja (redaktör)

Camilla

2020-06-08

Hur stor form passar? Ser att det är mindre del ingredienser i detta recept än i andra för ugnspannkaka.

Birgitta Andersson

2012-11-12

Ett tips är att sätta ca 1 msk ostlöpe (finns att köpa på apoteken) till smeten och värma formen först innan man häller i smeten då blir pannkakan pösig och fastnar inte i formen.

Ugnspannkaka
4 st
  • Ingredienser (4)
  • 3 dl vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 0.5 tsk salt

Ugnspannkaka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(53)

Klassisk ugnspannkaka eller tjockpannkaka, som passar perfekt att göra som vardagsmiddag. Servera med rårörda lingon och en god sallad.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Blanda mjöl och salt i en bunke. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet.
  2. Rör i resten av mjölken och vispa ner äggen ett i taget. Häll smeten i en smord ugnsform, ca 20 x 30 cm.
  3. Tillaga mitt i ugnen ca 25 min. Servera med lingonsylt och en råkostsallad.
  4. Servera med tomater och apelsinklyftor.

Tips

För en lite nyttigare variant byt ut hälften av mjölet mot grahamsmjöl.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-06-11

Hej Camilla! En form som är ca 30X40 cm passar fint. Mvh Maja (redaktör)

Camilla

2020-06-08

Hur stor form passar? Ser att det är mindre del ingredienser i detta recept än i andra för ugnspannkaka.

Birgitta Andersson

2012-11-12

Ett tips är att sätta ca 1 msk ostlöpe (finns att köpa på apoteken) till smeten och värma formen först innan man häller i smeten då blir pannkakan pösig och fastnar inte i formen.