Morotspannkakor

Morotspannkakor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(89)

En färgsprakande lite matigare pannkaka med morötter.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 2 msk smör
  • 250 g finrivna morot
  • 1 tsk hel kummin eller fänkålsfrön

Gör så här

  1. Blanda mjöl och salt. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Häll sedan i resten av mjölken. Vispa sist i äggen. Smält eventuellt smöret och rör ner det i smeten, då behövs inget extra fett vid gräddningen.
  2. Blanda ner morötter och kummin eller fänkålsfrö i smeten. Hetta upp stekpannan. Häll i ett tunt lager smet och sänk värmen. Beräkna cirka 3/4 dl smet till en pannkaka. Stek på båda sidor till en ljust guldbrun färg.
  3. Om man serverar dem med stekt fläsk och lingon påminner de om raggmunk. Vill man inte äta fläsk är det jättegott med gräddfil, lingon och rostade pumpakärnor till.

Tips

Grahamnsmjölet kan bytas mot vetemjöl.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Charlotta

2016-05-25

Jag hoppar över kryddorna och mixar smeten. Då märker känsliga barn ingenting!

Morotspannkakor
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 2 msk smör
  • 250 g finrivna morot
  • 1 tsk hel kummin eller fänkålsfrön

Morotspannkakor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(89)

En färgsprakande lite matigare pannkaka med morötter.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Blanda mjöl och salt. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Häll sedan i resten av mjölken. Vispa sist i äggen. Smält eventuellt smöret och rör ner det i smeten, då behövs inget extra fett vid gräddningen.
  2. Blanda ner morötter och kummin eller fänkålsfrö i smeten. Hetta upp stekpannan. Häll i ett tunt lager smet och sänk värmen. Beräkna cirka 3/4 dl smet till en pannkaka. Stek på båda sidor till en ljust guldbrun färg.
  3. Om man serverar dem med stekt fläsk och lingon påminner de om raggmunk. Vill man inte äta fläsk är det jättegott med gräddfil, lingon och rostade pumpakärnor till.

Tips

Grahamnsmjölet kan bytas mot vetemjöl.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Charlotta

2016-05-25

Jag hoppar över kryddorna och mixar smeten. Då märker känsliga barn ingenting!