Ugnsomelett med fetaost och basilika
  • Tid 25 min
  • Ugn 200º

Ugnsomelett med fetaost och basilika

2 (2 betyg)

Omelett är enkel vardagsmat. Ännu enklare är det om den lagar sig själv i ugnen. Den här är extra matig med linser och fetaost. Servera med en god morotssallad.

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 13
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 8 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 150 g fetaost
  • 1 förpackning kokta linser (à 290 g), sköljda
  • 0.5 kruka basilika
Morotssallad:
  • 300 g morötter, grovrivna
  • 0.5 citron, finrivet skal och saft
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 0.5 dl pumpakärnor
Dryckestips:
  • Carlsberg non alcoholic organic
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Vispa lätt ihop ägg, mjölk, salt och peppar. Häll smeten i en smord ugnsform och strö över smulad fetaost, linser och basilikablad.

  2. 2

    Grädda mitt i ugnen tills omeletten rest sig och fått fin färg, 15-20 min.

Morotsallad:

  1. 1

    Blanda ihop morötter med citron, olivolja och salt. Rosta pumpakärnorna i en torr stekpanna och vänd ihop direkt med morötterna. Servera salladen till omeletten.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar