Ugnspannkaka med wokade äpplen
  • Ugn 225º

Ugnspannkaka med wokade äpplen

3 (7 betyg)

  • Ingredienser 9
  • Ugnstemperatur 225º

Tillagningstid: 35-40 minuter

Ingredienser

4 portioner
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk salt
  • 6 dl mjölk
  • 4 ägg
  • 125 g strimlat bacon
Wokade äpplen:
  • 25 g smör
  • 2 urkärnade, klyftade äpplen av fast sort
  • 0.5 tsk malen kanel
  • 2 msk flytande honung
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda mjöl och salt i en bunke. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Häll i resten av mjölken och vispa i äggen.

  2. 2

    Fördela baconstrimlet i långpannan och låt det få färg i ugnen, 5-10 minuter. Rör om en gång. Häll i smeten och grädda i mitten av ugnen tills pannkakan stannat och fått färg, 20-25 min.

  3. 3

    Wokade äpplen: Hetta upp smöret i en wok eller stekpanna. Stek äppelklyftorna någon minut på stark värme, rör då och då. Strö över kanelen och ringla över honungen.

  4. 4

    Skär pannkakan i bitar och servera med äpplena och rårörda lingon.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar