Ugnsomelett med potatis, zucchini och räkor
Ugnsomelett med potatis, zucchini och räkor
  • Tid 30 min
  • Ugn 200º

Ugnsomelett med potatis, zucchini och räkor

3.11 (44 betyg)

Fräsch och lätt havsomelett med med smak av dill och räkor.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 11
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 300 g tunt skivad potatisar
  • 1 zucchini, skivad
  • 1 skivad rödlök
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 8 ägg
  • 4 msk mjölk
  • 0.5 tsk salt
Servering:
  • 340 g räkor, skalade
  • 2 msk finhackad dill
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 200°

  2. 2

    Stek potatis och grönsaker i smör tills de är mjuka. Använd en stekpanna som tål ugnsvärme. Smörj alternativt en ugnsfast form och lägg över grönsakerna i den. Salta och peppra.

  3. 3

    Vispa ägg, mjölk och salt. Häll smeten över grönsakerna. Grädda mitt i ugnen cirka 20 minuter tills omeletten har stelnat. Toppa med dill och räkor.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Vänd ner riven ost, oliver eller soltorkade tomater i äggstanningen.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Maria

    Gott och lätt att göra.

  • Kenth Moström

    Verkar mumsigt...ska definitivt prova...!!!