Fiskgratäng med räkor och dill
  • Tid 45 min
  • Ugn 175-200º

Fiskgratäng med räkor och dill

2.99 (145 betyg)

Hej då frysta fiskgratäng! Här kommer en smarrig variant som du kan tappa behärskningen av och börja smygslicka fat.

  • Tillagningstid 45 min
  • Ingredienser 13
  • Ugnstemperatur 175-200º

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g färsk eller fryst fiskfilé, t ex sej, kolja, hoki, alaska pollock, torsk
  • 1 morot
  • 0.5 röd lök
  • 3 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 2 dl grädde
  • 0.5 citron, saft och skal
  • 1 dl hackad dill
  • 500 g oskalade räkor
  • 0.75 dl hackad dill
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Tina ev fryst fisk. Skala och hacka moroten fint. Skala och hacka löken fint. Smörj en ugnssäker form med lite smör. Lägg i lök- och morotshacket och lägg på vikta fiskfiléer. Salta och peppra.

  2. 2

    Smält resten av smöret i en kastrull och vispa i mjölet. Häll i mjölk och grädde lite i taget, låt det koka upp emellan. Koka 5 minuter. Häll i saft och rivet citronskal (bara det gula), dill, smaka av med salt och peppar. Häll såsen över fisken och gratinera i 20-25 minuter.

Servering

Servera med kokt pressad potatis eller potatismos, kokta grönsaker, t ex grön sparris, sockerärter, ärter, broccoli eller en sallad.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Om man vill ha mer färg på gratängen kan man öka värmen till 225° och slå på grillen de sista 5 min. Skala räkorna medan fisken gratineras och garnera med dem och lite dill strax före servering.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • IngMarie

    Enkelt och gott

  • Sussie

    Hej, jag undrar hur man ska göra med räkorna?