
Moules marinières
Betyg (1-5):
Någonsin hört det engelska begreppet "happy as a clam"? Det blir du defenitivt efter att ha smakat på det här. Få saker ger ett sådant schvung som ett par skedar i detta musselspad!
Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
- 1.5 kg färska blåmusslor
- 1 liten gul lök, hackad
- 1 msk smör
- 2 dl torrt vitt vin
- 2 dl grädde
- 0.5 dl hackad färsk persilja
- 1 krm grovmald svartpeppar
- 0.5 dl färsk timjan
Gör så här
- Tvätta musslorna och ta bort skägget, släng desom är öppna eller trasiga.
- Fräs lök i smör i en kastrull. Lägg i musslorna. Tillsätt vinet och grädden. koka upp under lock tills musslorna öppnat sig, ca 5 min. Tillsätt persilja och svartpeppar.
- Servera musslorna med spadet direkt i varma djupa tallrikar. Garnera gärna med extra persilja och färsk timjan. Peta ut musslorna ur skalen med en skalhalva som redskap.
Servering
En klassisk moule serveras med nyfriterade pommes frites och aioli, mojo rojo eller rouille.
Moules marinières
Betyg (1-5):
Någonsin hört det engelska begreppet "happy as a clam"? Det blir du defenitivt efter att ha smakat på det här. Få saker ger ett sådant schvung som ett par skedar i detta musselspad!
Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Gör så här
- Tvätta musslorna och ta bort skägget, släng desom är öppna eller trasiga.
- Fräs lök i smör i en kastrull. Lägg i musslorna. Tillsätt vinet och grädden. koka upp under lock tills musslorna öppnat sig, ca 5 min. Tillsätt persilja och svartpeppar.
- Servera musslorna med spadet direkt i varma djupa tallrikar. Garnera gärna med extra persilja och färsk timjan. Peta ut musslorna ur skalen med en skalhalva som redskap.
Servering
En klassisk moule serveras med nyfriterade pommes frites och aioli, mojo rojo eller rouille.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!