Ugnslax med kokos och apelsin

Betyg (1-5):
3.27 (51 betyg)

Lax har blivit en favorit på svenska middagsbord. Här får den en asiatisk touch med färsk ingefära och kokos.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 0.75 dl pressad apelsin
  • 1 msk honung
  • 1 urkärnad och hackad röd chili
  • 0.5 msk riven färsk ingefära eller
  • 0.5 tsk torkad ingefära
  • 600 g laxfilé
  • 1 dl rostade kokosflingor eller kokosskivor
  • 1 apelsin, rivet skal
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Rör ihop pressad apelsin, honung, salt, chili och ingefära. Lägg laxen i en ugnssäker form (ta eventuellt bort skinnet först) och häll apelsinblandningen över.
  2. Lägg kokos och apelsinskal på laxen. Tillaga i ugn tills laxens tjockaste del har en innertemperatur på 48 grader, cirka 20 minuter.

Servering

Servera med wokade grönsaker, till exempel böngroddar, sugarsnaps och salladslök.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marika

2015-02-06

Vart står resten som är på bilden?

Liknande recept

Fiskgryta med saffran och räkor

(50)

Lax med ingefära, chili och lime

(22)

Asiatisk fisk i ugn

(22)

Torsk med tomat, halloumi och dill

(11)

Torsk i saffranssås med rosépeppar

(85)

Fisk med frasigt täcke

(72)

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

(2)

Laxbiffar med kryddörtsyoghurt och rödbetor

(0)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 0.75 dl pressad apelsin
  • 1 msk honung
  • 1 urkärnad och hackad röd chili
  • 0.5 msk riven färsk ingefära eller
  • 0.5 tsk torkad ingefära
  • 600 g laxfilé
  • 1 dl rostade kokosflingor eller kokosskivor
  • 1 apelsin, rivet skal
  • 1 tsk salt

Ugnslax med kokos och apelsin

Betyg (1-5):
3.27 (51 betyg)

Lax har blivit en favorit på svenska middagsbord. Här får den en asiatisk touch med färsk ingefära och kokos.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör ihop pressad apelsin, honung, salt, chili och ingefära. Lägg laxen i en ugnssäker form (ta eventuellt bort skinnet först) och häll apelsinblandningen över.
  2. Lägg kokos och apelsinskal på laxen. Tillaga i ugn tills laxens tjockaste del har en innertemperatur på 48 grader, cirka 20 minuter.

Servering

Servera med wokade grönsaker, till exempel böngroddar, sugarsnaps och salladslök.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marika

2015-02-06

Vart står resten som är på bilden?

Liknande recept

Fiskgryta med saffran och räkor

(50)

Lax med ingefära, chili och lime

(22)

Asiatisk fisk i ugn

(22)

Torsk med tomat, halloumi och dill

(11)

Torsk i saffranssås med rosépeppar

(85)

Fisk med frasigt täcke

(72)

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

(2)

Laxbiffar med kryddörtsyoghurt och rödbetor

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies