Ugnsfisk med saffran och vitlök

Betyg (1-5):
3.86 (21 betyg)

En lättlagad fisk i ugn med spenat och smak av saffran. Det fluffiga potatismoset passar perfekt till!

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 500 g torskfilé eller annan vit fisk
  • 70 g färsk spenat
  • 2 dl crème fraiche smaksatt med saffran och tomat
  • 0.5 dl vatten
  • 1 vitlök, riven
  • 125 g körsbärstomat
  • 1 tsk salt
  • Potatismos:
  • 1 kg potatis
  • 2 dl mjölk
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Potatismos: Skala och koka potatisen i saltat vatten. Krossa med ballongvisp och tillsätt mjölk, smör och salt. Rör kraftigt till ett fluffigt mos.
  2. Salta fisken och lägg i en ugnsform med spenatbladen. Rör ihop crème fraiche, vatten och vitlök. Häll såsen ovanpå fisken och lägg dit tomaterna. Tillred mitt i ugnen tills fisken har en innertemperatur på 48°, ca 20 min.

Tips

Det går lika bra att blanda 2 dl naturell crème fraiche med 1 påse saffran.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



My

2019-07-11

Jag tog 2 dl naturell creme fraise, saffran, tomatpuré och en hel del örtsalt, istället för smaksatt creme fraise. Det blev gott!

Therése

2019-04-12

Otroligt god och enkel gratäng, den tackar vi för 😃

Coop

2018-12-21

Hej Jenni! Som du misstänkte var det en klyfta som gällde, inget annat. Nu har vi ändrat, tack för att du uppmärksammade oss på felet. God jul! Elsa, webbredaktör

Jenni

2018-12-20

Hej! Ska det verkligen vara en hel vitlök i såsen? Eller en klyfta?

Liknande recept

Fiskbullar i thaisås

(4)

Ångad torsk med ratatouille och gult ris

(2)

Asiatisk fisk i ugn

(22)

Fisk med frasigt täcke

(72)

Torsk i saffranssås med rosépeppar

(85)

Torsk med tomat, halloumi och dill

(11)

Peixe frito com batata doce

(4)

Citron- och persiljepanerad rödspättafilé

(14)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 500 g torskfilé eller annan vit fisk
  • 70 g färsk spenat
  • 2 dl crème fraiche smaksatt med saffran och tomat
  • 0.5 dl vatten
  • 1 vitlök, riven
  • 125 g körsbärstomat
  • 1 tsk salt
  • Potatismos:
  • 1 kg potatis
  • 2 dl mjölk
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt

Ugnsfisk med saffran och vitlök

Betyg (1-5):
3.86 (21 betyg)

En lättlagad fisk i ugn med spenat och smak av saffran. Det fluffiga potatismoset passar perfekt till!

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Potatismos: Skala och koka potatisen i saltat vatten. Krossa med ballongvisp och tillsätt mjölk, smör och salt. Rör kraftigt till ett fluffigt mos.
  2. Salta fisken och lägg i en ugnsform med spenatbladen. Rör ihop crème fraiche, vatten och vitlök. Häll såsen ovanpå fisken och lägg dit tomaterna. Tillred mitt i ugnen tills fisken har en innertemperatur på 48°, ca 20 min.

Tips

Det går lika bra att blanda 2 dl naturell crème fraiche med 1 påse saffran.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



My

2019-07-11

Jag tog 2 dl naturell creme fraise, saffran, tomatpuré och en hel del örtsalt, istället för smaksatt creme fraise. Det blev gott!

Therése

2019-04-12

Otroligt god och enkel gratäng, den tackar vi för 😃

Coop

2018-12-21

Hej Jenni! Som du misstänkte var det en klyfta som gällde, inget annat. Nu har vi ändrat, tack för att du uppmärksammade oss på felet. God jul! Elsa, webbredaktör

Jenni

2018-12-20

Hej! Ska det verkligen vara en hel vitlök i såsen? Eller en klyfta?

Liknande recept

Fiskbullar i thaisås

(4)

Ångad torsk med ratatouille och gult ris

(2)

Asiatisk fisk i ugn

(22)

Fisk med frasigt täcke

(72)

Torsk i saffranssås med rosépeppar

(85)

Torsk med tomat, halloumi och dill

(11)

Peixe frito com batata doce

(4)

Citron- och persiljepanerad rödspättafilé

(14)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies