För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Ugnsbakade paprikor med tomater och bönor

Betyg (1-5):
4.57 (28 betyg)

En vegetarisk rätt som sköter sig själv i ugnen.

Tillagningstid: 10 minuter + 2 timmar i ugnen
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 grovt delade paprikor, gärna olika färger
  • 250 g halverade körsbärstomater
  • 800 g kokta bönor, gärna olika sorter
  • 2 urkärnade skivade röda chili
  • 5 skivade vitlöksklyftor
  • 2 msk honung
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk flingsalt
  • 0.5 citron
  • Korianderyoghurt:
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 dl grovhackad färsk koriander
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Fördela paprikor, tomater och bönor i en ugnsfast form.
  2. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ordentligt. Lägg citronen i ett hörn med snittytan upp. Sätt in i ugnen cirka 2 timmar och rör om efter halva tiden.
  3. Pressa citronen över grönsakerna och rör om. Servera gärna med korianderyoghurt

Korianderyoghurt

  1. Blanda samtliga ingredienser och låt stå kallt till servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Linda

2020-01-18

Rekommenderas starkt! Superenkelt, supergott!

Katla

2015-04-02

Toppen! Smakar fantastiskt! Tiden i ugnen är nödvändig men väldigt lång. Tänk på att ha gott om tid och/eller god planering. Gott som brunch med bacon, ägg, scones och té!

Eva

2013-11-26

Hade denna rätt på en brunch. Alla tyckte den var fantastiskt god!

Roger

2013-07-08

kanon gott speciellt till grillat

Malin

2012-02-08

Supergott! Superenkelt! Missade det där med yoghurt... T.o.m. min bönskeptiske man gillade!

Malin

2012-02-08

Supergott! Superenkelt! Missade det där med yoghurt... T.o.m. min bönskeptiske man gillade!

Noomie

2012-02-03

Mmmm... jättegott. Å enkelt att tillaga. Ska prova att göra tzatsiki till i kväll.

Ingrid

2012-02-01

Enkelt och supergott, men nästa gång byter jag ut koriandern i yoghurtsåsen till någon annan färsk krydda.

suz

2012-01-26

Jättegott, kan tänka mig en burk bönor til i rätten.

Eva Lewin

2012-01-23

Jättegott, men jag bytte ut de färska tomaterna och tomatpuren mot en burk med konserverade körsbärstomater -enklare.

Liknande recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

(8)

Köttfärssoppa tacostyle

(15)

Pumpapaj

(14)

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

(24)

Grillad entrecôte med skön grön sallad

(8)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Kycklinglårfilé i ugn med vitlök

(99)

Lax- och spenatpaj

(99)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 4 grovt delade paprikor, gärna olika färger
  • 250 g halverade körsbärstomater
  • 800 g kokta bönor, gärna olika sorter
  • 2 urkärnade skivade röda chili
  • 5 skivade vitlöksklyftor
  • 2 msk honung
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk flingsalt
  • 0.5 citron
  • Korianderyoghurt:
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 dl grovhackad färsk koriander
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk salt

Ugnsbakade paprikor med tomater och bönor

Betyg (1-5):
4.57 (28 betyg)

En vegetarisk rätt som sköter sig själv i ugnen.

Tillagningstid: 10 minuter + 2 timmar i ugnen
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fördela paprikor, tomater och bönor i en ugnsfast form.
  2. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ordentligt. Lägg citronen i ett hörn med snittytan upp. Sätt in i ugnen cirka 2 timmar och rör om efter halva tiden.
  3. Pressa citronen över grönsakerna och rör om. Servera gärna med korianderyoghurt

Korianderyoghurt

  1. Blanda samtliga ingredienser och låt stå kallt till servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Linda

2020-01-18

Rekommenderas starkt! Superenkelt, supergott!

Katla

2015-04-02

Toppen! Smakar fantastiskt! Tiden i ugnen är nödvändig men väldigt lång. Tänk på att ha gott om tid och/eller god planering. Gott som brunch med bacon, ägg, scones och té!

Eva

2013-11-26

Hade denna rätt på en brunch. Alla tyckte den var fantastiskt god!

Roger

2013-07-08

kanon gott speciellt till grillat

Malin

2012-02-08

Supergott! Superenkelt! Missade det där med yoghurt... T.o.m. min bönskeptiske man gillade!

Malin

2012-02-08

Supergott! Superenkelt! Missade det där med yoghurt... T.o.m. min bönskeptiske man gillade!

Noomie

2012-02-03

Mmmm... jättegott. Å enkelt att tillaga. Ska prova att göra tzatsiki till i kväll.

Ingrid

2012-02-01

Enkelt och supergott, men nästa gång byter jag ut koriandern i yoghurtsåsen till någon annan färsk krydda.

suz

2012-01-26

Jättegott, kan tänka mig en burk bönor til i rätten.

Eva Lewin

2012-01-23

Jättegott, men jag bytte ut de färska tomaterna och tomatpuren mot en burk med konserverade körsbärstomater -enklare.

Liknande recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

(8)

Köttfärssoppa tacostyle

(15)

Pumpapaj

(14)

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

(24)

Grillad entrecôte med skön grön sallad

(8)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Kycklinglårfilé i ugn med vitlök

(99)

Lax- och spenatpaj

(99)