Ugnsbakade paprikor med tomater och bönor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.59 (29 betyg)

En vegetarisk rätt som sköter sig själv i ugnen.

Tillagningstid: 10 minuter + 2 timmar i ugnen
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 grovt delade paprikor, gärna olika färger
  • 250 g halverade körsbärstomater
  • 800 g kokta bönor, gärna olika sorter
  • 2 urkärnade skivade röda chili
  • 5 skivade vitlöksklyftor
  • 2 msk honung
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk flingsalt
  • 0.5 citron
  • Korianderyoghurt:
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 dl grovhackad färsk koriander
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Fördela paprikor, tomater och bönor i en ugnsfast form.
  2. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ordentligt. Lägg citronen i ett hörn med snittytan upp. Sätt in i ugnen cirka 2 timmar och rör om efter halva tiden.
  3. Pressa citronen över grönsakerna och rör om. Servera gärna med korianderyoghurt

Korianderyoghurt

  1. Blanda samtliga ingredienser och låt stå kallt till servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Linda

2020-01-18

Rekommenderas starkt! Superenkelt, supergott!

Katla

2015-04-02

Toppen! Smakar fantastiskt! Tiden i ugnen är nödvändig men väldigt lång. Tänk på att ha gott om tid och/eller god planering. Gott som brunch med bacon, ägg, scones och té!

Eva

2013-11-26

Hade denna rätt på en brunch. Alla tyckte den var fantastiskt god!

Roger

2013-07-08

kanon gott speciellt till grillat

Malin

2012-02-08

Supergott! Superenkelt! Missade det där med yoghurt... T.o.m. min bönskeptiske man gillade!

Malin

2012-02-08

Supergott! Superenkelt! Missade det där med yoghurt... T.o.m. min bönskeptiske man gillade!

Noomie

2012-02-03

Mmmm... jättegott. Å enkelt att tillaga. Ska prova att göra tzatsiki till i kväll.

Ingrid

2012-02-01

Enkelt och supergott, men nästa gång byter jag ut koriandern i yoghurtsåsen till någon annan färsk krydda.

suz

2012-01-26

Jättegott, kan tänka mig en burk bönor til i rätten.

Eva Lewin

2012-01-23

Jättegott, men jag bytte ut de färska tomaterna och tomatpuren mot en burk med konserverade körsbärstomater -enklare.

Liknande recept

Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(100)
Spara recept

Räktacos

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Risnudelsallad med broccoli

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Fyllda auberginer

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Zucchinistubbar med röda linser och matvete

Betyg
Betyg
(29)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 4 grovt delade paprikor, gärna olika färger
  • 250 g halverade körsbärstomater
  • 800 g kokta bönor, gärna olika sorter
  • 2 urkärnade skivade röda chili
  • 5 skivade vitlöksklyftor
  • 2 msk honung
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk flingsalt
  • 0.5 citron
  • Korianderyoghurt:
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 dl grovhackad färsk koriander
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk salt

Ugnsbakade paprikor med tomater och bönor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.59 (29 betyg)

En vegetarisk rätt som sköter sig själv i ugnen.

Tillagningstid: 10 minuter + 2 timmar i ugnen
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fördela paprikor, tomater och bönor i en ugnsfast form.
  2. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ordentligt. Lägg citronen i ett hörn med snittytan upp. Sätt in i ugnen cirka 2 timmar och rör om efter halva tiden.
  3. Pressa citronen över grönsakerna och rör om. Servera gärna med korianderyoghurt

Korianderyoghurt

  1. Blanda samtliga ingredienser och låt stå kallt till servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Linda

2020-01-18

Rekommenderas starkt! Superenkelt, supergott!

Katla

2015-04-02

Toppen! Smakar fantastiskt! Tiden i ugnen är nödvändig men väldigt lång. Tänk på att ha gott om tid och/eller god planering. Gott som brunch med bacon, ägg, scones och té!

Eva

2013-11-26

Hade denna rätt på en brunch. Alla tyckte den var fantastiskt god!

Roger

2013-07-08

kanon gott speciellt till grillat

Malin

2012-02-08

Supergott! Superenkelt! Missade det där med yoghurt... T.o.m. min bönskeptiske man gillade!

Malin

2012-02-08

Supergott! Superenkelt! Missade det där med yoghurt... T.o.m. min bönskeptiske man gillade!

Noomie

2012-02-03

Mmmm... jättegott. Å enkelt att tillaga. Ska prova att göra tzatsiki till i kväll.

Ingrid

2012-02-01

Enkelt och supergott, men nästa gång byter jag ut koriandern i yoghurtsåsen till någon annan färsk krydda.

suz

2012-01-26

Jättegott, kan tänka mig en burk bönor til i rätten.

Eva Lewin

2012-01-23

Jättegott, men jag bytte ut de färska tomaterna och tomatpuren mot en burk med konserverade körsbärstomater -enklare.

Liknande recept

Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(100)
Spara recept

Räktacos

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Risnudelsallad med broccoli

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Fyllda auberginer

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Zucchinistubbar med röda linser och matvete

Betyg
Betyg
(29)