Ugnsbakade bönor med cream cheese
  • Tid 30 min
  • Ugn 200º

Ugnsbakade bönor med cream cheese

3.58 (12 betyg)

Blanda dina grönsaker med olika sorters kokta bönor och rosta i ugn. Det blir en färgglad och mättande måltid tillsammans med ett gott bröd och en färskoströra med pinjenötter.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 16
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 800 g stora vita bönor, på burk, bruttovikt
  • 400 g kidneybönor, på burk, bruttovikt
  • 2 paprikor, olika färger
  • 2 rödlökar
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk kapris
  • 1 tsk chiliflakes
  • 2 tsk flingsalt
Cream cheese-röra:
  • 200 g cream cheese
  • 2 msk vatten
  • 1 msk flytande honung
  • 60 g pinjenötter, torrostade
  • salt
Till servering:
  • surdegsbröd
Till servering
  • 30 g rucola
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skölj bönorna och låt rinna av i ett durkslag. Häll dem i en ugnsform. Skär paprikan i mindre bitar och klyfta löken. Vänd ihop alla grönsaker och ringla över olja. Strö över kapris, chiliflakes och salt. Rosta i nedre delen av ugnen ca 25 min.

  2. 2

    Rör ihop färskost med vatten och honung till önskad konsistens. Vänd ner pinjenötterna och smaka av med salt. Servera bönorna med bröd, rucola och färskoströran.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Lägg en kvist körsbärstomater i formen och rosta med i ugnen.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

4 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Jonas H

    Så bra var det inte. Vissa smaker gifter sig men inte här. Mest jolmiga bönor. Såsen var okej även om den växer lite i munnen efter ett tag.

  • Åsa

    Jättegott! Ska dubbla med kapris nästa gång. Gillade också röran till! Blir matlåda imorrn.

  • Jonas

    Mycket god! Perfekt både till vardag och fest. Dubblerade lök, vitlök och kapris. Serverade rejält med ruccola till och till den som önskar passar en bit kött bra. Röran var också en hit!

  • Urban

    Enkel och trevlig rätt som är förvånansvärt god. Jag har dock förstärkt den genom att lägga i potatis, morötter och palsternackor tio minuter innan resten av ingredienserna.