Ugnsbakade bönor med cream cheese

Ugnsbakade bönor med cream cheese

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(19)

Blanda dina grönsaker med olika sorters kokta bönor och rosta i ugn. Det blir en färgglad och mättande måltid tillsammans med ett gott bröd och en färskoströra med pinjenötter.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
  • 800 g stora vita bönor, på burk, bruttovikt
  • 400 g kidneybönor, på burk, bruttovikt
  • 2 paprikor, olika färger
  • 2 rödlökar
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk kapris
  • 1 tsk chiliflakes
  • 2 tsk flingsalt
  • Cream cheese-röra:
  • 200 g cream cheese
  • 2 msk vatten
  • 1 msk flytande honung
  • 60 g pinjenötter, torrostade
  • salt
  • Till servering:
  • surdegsbröd
  • Till servering
  • 30 g rucola

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skölj bönorna och låt rinna av i ett durkslag. Häll dem i en ugnsform. Skär paprikan i mindre bitar och klyfta löken. Vänd ihop alla grönsaker och ringla över olja. Strö över kapris, chiliflakes och salt. Rosta i nedre delen av ugnen ca 25 min.
  2. Rör ihop färskost med vatten och honung till önskad konsistens. Vänd ner pinjenötterna och smaka av med salt. Servera bönorna med bröd, rucola och färskoströran.

Tips

Lägg en kvist körsbärstomater i formen och rosta med i ugnen.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lena

2021-06-14

Gott. Kryddade extra och la till fetaost och Oliver. Naturell lättcremefraiche till istället för färskostcremen

ema

2019-11-18

Riktigt gott, särskilt såsen. Behöver lite längre tid bara, i min ugn i alla fall. Jag byter ut de dyra pinjenötterna mot solrosfrön som jag torrostar.

Jonas H

2018-03-27

Så bra var det inte. Vissa smaker gifter sig men inte här. Mest jolmiga bönor. Såsen var okej även om den växer lite i munnen efter ett tag.

Åsa

2018-01-29

Jättegott! Ska dubbla med kapris nästa gång. Gillade också röran till! Blir matlåda imorrn.

Jonas

2018-01-25

Mycket god! Perfekt både till vardag och fest. Dubblerade lök, vitlök och kapris. Serverade rejält med ruccola till och till den som önskar passar en bit kött bra. Röran var också en hit!

Urban

2018-01-21

Enkel och trevlig rätt som är förvånansvärt god. Jag har dock förstärkt den genom att lägga i potatis, morötter och palsternackor tio minuter innan resten av ingredienserna.

Ugnsbakade bönor med cream cheese
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 800 g stora vita bönor, på burk, bruttovikt
  • 400 g kidneybönor, på burk, bruttovikt
  • 2 paprikor, olika färger
  • 2 rödlökar
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk kapris
  • 1 tsk chiliflakes
  • 2 tsk flingsalt
  • Cream cheese-röra:
  • 200 g cream cheese
  • 2 msk vatten
  • 1 msk flytande honung
  • 60 g pinjenötter, torrostade
  • salt
  • Till servering:
  • surdegsbröd
  • Till servering
  • 30 g rucola

Ugnsbakade bönor med cream cheese

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(19)

Blanda dina grönsaker med olika sorters kokta bönor och rosta i ugn. Det blir en färgglad och mättande måltid tillsammans med ett gott bröd och en färskoströra med pinjenötter.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skölj bönorna och låt rinna av i ett durkslag. Häll dem i en ugnsform. Skär paprikan i mindre bitar och klyfta löken. Vänd ihop alla grönsaker och ringla över olja. Strö över kapris, chiliflakes och salt. Rosta i nedre delen av ugnen ca 25 min.
  2. Rör ihop färskost med vatten och honung till önskad konsistens. Vänd ner pinjenötterna och smaka av med salt. Servera bönorna med bröd, rucola och färskoströran.

Tips

Lägg en kvist körsbärstomater i formen och rosta med i ugnen.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lena

2021-06-14

Gott. Kryddade extra och la till fetaost och Oliver. Naturell lättcremefraiche till istället för färskostcremen

ema

2019-11-18

Riktigt gott, särskilt såsen. Behöver lite längre tid bara, i min ugn i alla fall. Jag byter ut de dyra pinjenötterna mot solrosfrön som jag torrostar.

Jonas H

2018-03-27

Så bra var det inte. Vissa smaker gifter sig men inte här. Mest jolmiga bönor. Såsen var okej även om den växer lite i munnen efter ett tag.

Åsa

2018-01-29

Jättegott! Ska dubbla med kapris nästa gång. Gillade också röran till! Blir matlåda imorrn.

Jonas

2018-01-25

Mycket god! Perfekt både till vardag och fest. Dubblerade lök, vitlök och kapris. Serverade rejält med ruccola till och till den som önskar passar en bit kött bra. Röran var också en hit!

Urban

2018-01-21

Enkel och trevlig rätt som är förvånansvärt god. Jag har dock förstärkt den genom att lägga i potatis, morötter och palsternackor tio minuter innan resten av ingredienserna.