För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Ugnsbakade bönor med cream cheese

Betyg (1-5):
3.73 (15 betyg)

Blanda dina grönsaker med olika sorters kokta bönor och rosta i ugn. Det blir en färgglad och mättande måltid tillsammans med ett gott bröd och en färskoströra med pinjenötter.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 800 g stora vita bönor, på burk, bruttovikt
  • 400 g kidneybönor, på burk, bruttovikt
  • 2 paprikor, olika färger
  • 2 rödlökar
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk kapris
  • 1 tsk chiliflakes
  • 2 tsk flingsalt
  • Cream cheese-röra:
  • 200 g cream cheese
  • 2 msk vatten
  • 1 msk flytande honung
  • 60 g pinjenötter, torrostade
  • salt
  • Till servering:
  • surdegsbröd
  • Till servering
  • 30 g rucola

Gör så här

  1. Skölj bönorna och låt rinna av i ett durkslag. Häll dem i en ugnsform. Skär paprikan i mindre bitar och klyfta löken. Vänd ihop alla grönsaker och ringla över olja. Strö över kapris, chiliflakes och salt. Rosta i nedre delen av ugnen ca 25 min.
  2. Rör ihop färskost med vatten och honung till önskad konsistens. Vänd ner pinjenötterna och smaka av med salt. Servera bönorna med bröd, rucola och färskoströran.

Tips

Lägg en kvist körsbärstomater i formen och rosta med i ugnen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



ema

2019-11-18

Riktigt gott, särskilt såsen. Behöver lite längre tid bara, i min ugn i alla fall. Jag byter ut de dyra pinjenötterna mot solrosfrön som jag torrostar.

Jonas H

2018-03-27

Så bra var det inte. Vissa smaker gifter sig men inte här. Mest jolmiga bönor. Såsen var okej även om den växer lite i munnen efter ett tag.

Åsa

2018-01-29

Jättegott! Ska dubbla med kapris nästa gång. Gillade också röran till! Blir matlåda imorrn.

Jonas

2018-01-25

Mycket god! Perfekt både till vardag och fest. Dubblerade lök, vitlök och kapris. Serverade rejält med ruccola till och till den som önskar passar en bit kött bra. Röran var också en hit!

Urban

2018-01-21

Enkel och trevlig rätt som är förvånansvärt god. Jag har dock förstärkt den genom att lägga i potatis, morötter och palsternackor tio minuter innan resten av ingredienserna.

Liknande recept

Lax- och spenatpaj

(92)

Marinerade vegokorvs- och grönsaksspett

(0)

Risnudelsallad med broccoli

(9)

Spagetti med tomatsås

(40)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Grillad entrecôte med skön grön sallad

(5)

Ugnsstekt lax med saffransquinoa, brysselkål och russin

(15)

Hamburgare med bostondressing

(19)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 800 g stora vita bönor, på burk, bruttovikt
  • 400 g kidneybönor, på burk, bruttovikt
  • 2 paprikor, olika färger
  • 2 rödlökar
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk kapris
  • 1 tsk chiliflakes
  • 2 tsk flingsalt
  • Cream cheese-röra:
  • 200 g cream cheese
  • 2 msk vatten
  • 1 msk flytande honung
  • 60 g pinjenötter, torrostade
  • salt
  • Till servering:
  • surdegsbröd
  • Till servering
  • 30 g rucola

Ugnsbakade bönor med cream cheese

Betyg (1-5):
3.73 (15 betyg)

Blanda dina grönsaker med olika sorters kokta bönor och rosta i ugn. Det blir en färgglad och mättande måltid tillsammans med ett gott bröd och en färskoströra med pinjenötter.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skölj bönorna och låt rinna av i ett durkslag. Häll dem i en ugnsform. Skär paprikan i mindre bitar och klyfta löken. Vänd ihop alla grönsaker och ringla över olja. Strö över kapris, chiliflakes och salt. Rosta i nedre delen av ugnen ca 25 min.
  2. Rör ihop färskost med vatten och honung till önskad konsistens. Vänd ner pinjenötterna och smaka av med salt. Servera bönorna med bröd, rucola och färskoströran.

Tips

Lägg en kvist körsbärstomater i formen och rosta med i ugnen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



ema

2019-11-18

Riktigt gott, särskilt såsen. Behöver lite längre tid bara, i min ugn i alla fall. Jag byter ut de dyra pinjenötterna mot solrosfrön som jag torrostar.

Jonas H

2018-03-27

Så bra var det inte. Vissa smaker gifter sig men inte här. Mest jolmiga bönor. Såsen var okej även om den växer lite i munnen efter ett tag.

Åsa

2018-01-29

Jättegott! Ska dubbla med kapris nästa gång. Gillade också röran till! Blir matlåda imorrn.

Jonas

2018-01-25

Mycket god! Perfekt både till vardag och fest. Dubblerade lök, vitlök och kapris. Serverade rejält med ruccola till och till den som önskar passar en bit kött bra. Röran var också en hit!

Urban

2018-01-21

Enkel och trevlig rätt som är förvånansvärt god. Jag har dock förstärkt den genom att lägga i potatis, morötter och palsternackor tio minuter innan resten av ingredienserna.

Liknande recept

Lax- och spenatpaj

(92)

Marinerade vegokorvs- och grönsaksspett

(0)

Risnudelsallad med broccoli

(9)

Spagetti med tomatsås

(40)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Grillad entrecôte med skön grön sallad

(5)

Ugnsstekt lax med saffransquinoa, brysselkål och russin

(15)

Hamburgare med bostondressing

(19)