För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Ugnsbakad torsk med mild tapenade och kvisttomater

Betyg (1-5):
4 (7 betyg)

Medelhavssmaker som citron, oliver, persilja och olivolja blir en klockren kombo på denna fiskrätt.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g Änglamark torskfilé
  • 0.5 Änglamark citron, finrivet skal (endast det gula) och saft
  • 1.5 dl urkärnad kalamataoliv, grovhackade
  • 1 dl Änglamark färsk persilja, hackad
  • 1 dl Änglamark olivolja
  • 250 g körsbärstomat på kvist
  • 1 tsk salt
  • Till servering
  • 1 kg potatis

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen i saltat vatten. Salta fisken och lägg i en ugnsform. Riv över citronskalet och pressa ut saften. Vänd runt oliver och persilja med olivolja.
  2. Skeda olivröran över fisken och toppa med tomaterna. Tillaga mitt i ugnen ca 25 min. Pressa potatisen och servera direkt med fisken.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

(2)

Sudado med sötpotatisaioli

(0)

Ugnsbakad purjo och lax med jungfrudressing

(3)

Fiskbullar i citrongräddsås

(17)

Varmrökt lax med bearnaisesås

(2)

Mannerströms fiskfärsbiffar med pepparrot

(41)

Mandelpotatispuré med mandelstekt torsk, äpple och brynt smör

(31)

Krämig fisksoppa med pepparrot och krutonger

(17)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 600 g Änglamark torskfilé
  • 0.5 Änglamark citron, finrivet skal (endast det gula) och saft
  • 1.5 dl urkärnad kalamataoliv, grovhackade
  • 1 dl Änglamark färsk persilja, hackad
  • 1 dl Änglamark olivolja
  • 250 g körsbärstomat på kvist
  • 1 tsk salt
  • Till servering
  • 1 kg potatis

Ugnsbakad torsk med mild tapenade och kvisttomater

Betyg (1-5):
4 (7 betyg)

Medelhavssmaker som citron, oliver, persilja och olivolja blir en klockren kombo på denna fiskrätt.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen i saltat vatten. Salta fisken och lägg i en ugnsform. Riv över citronskalet och pressa ut saften. Vänd runt oliver och persilja med olivolja.
  2. Skeda olivröran över fisken och toppa med tomaterna. Tillaga mitt i ugnen ca 25 min. Pressa potatisen och servera direkt med fisken.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

(2)

Sudado med sötpotatisaioli

(0)

Ugnsbakad purjo och lax med jungfrudressing

(3)

Fiskbullar i citrongräddsås

(17)

Varmrökt lax med bearnaisesås

(2)

Mannerströms fiskfärsbiffar med pepparrot

(41)

Mandelpotatispuré med mandelstekt torsk, äpple och brynt smör

(31)

Krämig fisksoppa med pepparrot och krutonger

(17)