Ugnsbakad lax med stekt citron och pak choy

Ugnsbakad lax med stekt citron och pak choy

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Marinaden med tandoori och curry passar utmärkt till korianderdippen.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:100º
4 portioner
  • 2 krm grovt salt (eller efter smak)
  • 600 g laxfilé i bit med skinn
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk tandoorikrydda
  • 1 tsk röd currypasta
  • 300 g pak choy (Japansk/Kinesisk kål som påminner om mangold)
  • 2 delade citroner
  • 2 tsk olja
  • Korianderdipp:
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 msk flytande honung
  • 3 msk hackad koriander
  • 1 lime, pressad saft
  • 1 krm peppar (eller efter smak)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 100°. Lägg ut grovt salt i en ugnsform. Placera laxen ovanpå. Blanda olivolja, tandoorikrydda och röd currypasta. Pensla fisken med blandningen. Lägg laxen i en ugnsform, stick in en stektermometer och baka laxen i mitten av ugnen tills innertemperatur är 55º.
  2. Skölj och dela pak choyen. Stek den och citronerna i olja ca 2 minuter per sida.
  3. Blanda yoghurten med honung, koriander och limesaft. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera laxen med citron, pak choy, korianderdipp.

Servering

Servera med jasminris,.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marie

2017-06-27

Kan man verkligen ta så lite grovt salt som 2 kryddmått? Jag brukar ha en tjock saltbädd (1 paket) till ugnsbakad lax på saltbädd.

hej

2013-07-21

inte så gott altså

Ugnsbakad lax med stekt citron och pak choy
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 2 krm grovt salt (eller efter smak)
  • 600 g laxfilé i bit med skinn
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk tandoorikrydda
  • 1 tsk röd currypasta
  • 300 g pak choy (Japansk/Kinesisk kål som påminner om mangold)
  • 2 delade citroner
  • 2 tsk olja
  • Korianderdipp:
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 msk flytande honung
  • 3 msk hackad koriander
  • 1 lime, pressad saft
  • 1 krm peppar (eller efter smak)

Ugnsbakad lax med stekt citron och pak choy

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Marinaden med tandoori och curry passar utmärkt till korianderdippen.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:100º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 100°. Lägg ut grovt salt i en ugnsform. Placera laxen ovanpå. Blanda olivolja, tandoorikrydda och röd currypasta. Pensla fisken med blandningen. Lägg laxen i en ugnsform, stick in en stektermometer och baka laxen i mitten av ugnen tills innertemperatur är 55º.
  2. Skölj och dela pak choyen. Stek den och citronerna i olja ca 2 minuter per sida.
  3. Blanda yoghurten med honung, koriander och limesaft. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera laxen med citron, pak choy, korianderdipp.

Servering

Servera med jasminris,.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marie

2017-06-27

Kan man verkligen ta så lite grovt salt som 2 kryddmått? Jag brukar ha en tjock saltbädd (1 paket) till ugnsbakad lax på saltbädd.

hej

2013-07-21

inte så gott altså