För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Ugnsbakad lax med stekt citron och pak choy

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Marinaden med tandoori och curry passar utmärkt till korianderdippen.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:100º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 krm grovt salt (eller efter smak)
  • 600 g laxfilé i bit med skinn
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk tandoorikrydda
  • 1 tsk röd currypasta
  • 300 g pak choy (Japansk/Kinesisk kål som påminner om mangold)
  • 2 delade citroner
  • 2 tsk olja
  • Korianderdipp:
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 msk flytande honung
  • 3 msk hackad koriander
  • 1 lime, pressad saft
  • 1 krm peppar (eller efter smak)

Gör så här

  1. Lägg ut grovt salt i en ugnsform. Placera laxen ovanpå. Blanda olivolja, tandoorikrydda och röd currypasta. Pensla fisken med blandningen. Lägg laxen i en ugnsform, stick in en stektermometer och baka laxen i mitten av ugnen tills innertemperatur är 55º.
  2. Skölj och dela pak choyen. Stek den och citronerna i olja ca 2 minuter per sida.
  3. Blanda yoghurten med honung, koriander och limesaft. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera laxen med citron, pak choy, korianderdipp.

Servering

Servera med jasminris,.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marie

2017-06-27

Kan man verkligen ta så lite grovt salt som 2 kryddmått? Jag brukar ha en tjock saltbädd (1 paket) till ugnsbakad lax på saltbädd.

hej

2013-07-21

inte så gott altså

Liknande recept

Laxsallad med lime och jordnötter

(18)

Citron- och persiljepanerad rödspättafilé

(14)

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

(7)

Fiskbullar i citrongräddsås

(17)

Stekt strömming med citronsmörsås

(5)

Lax med nöttäcke och limesås

(45)

Apelsin- och rosmarinbakad lax

(11)

Snabbrimmad halstrad lax med äppel- och pepparrotssalsa

(24)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 2 krm grovt salt (eller efter smak)
  • 600 g laxfilé i bit med skinn
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk tandoorikrydda
  • 1 tsk röd currypasta
  • 300 g pak choy (Japansk/Kinesisk kål som påminner om mangold)
  • 2 delade citroner
  • 2 tsk olja
  • Korianderdipp:
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 msk flytande honung
  • 3 msk hackad koriander
  • 1 lime, pressad saft
  • 1 krm peppar (eller efter smak)

Ugnsbakad lax med stekt citron och pak choy

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Marinaden med tandoori och curry passar utmärkt till korianderdippen.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:100º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg ut grovt salt i en ugnsform. Placera laxen ovanpå. Blanda olivolja, tandoorikrydda och röd currypasta. Pensla fisken med blandningen. Lägg laxen i en ugnsform, stick in en stektermometer och baka laxen i mitten av ugnen tills innertemperatur är 55º.
  2. Skölj och dela pak choyen. Stek den och citronerna i olja ca 2 minuter per sida.
  3. Blanda yoghurten med honung, koriander och limesaft. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera laxen med citron, pak choy, korianderdipp.

Servering

Servera med jasminris,.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marie

2017-06-27

Kan man verkligen ta så lite grovt salt som 2 kryddmått? Jag brukar ha en tjock saltbädd (1 paket) till ugnsbakad lax på saltbädd.

hej

2013-07-21

inte så gott altså

Liknande recept

Laxsallad med lime och jordnötter

(18)

Citron- och persiljepanerad rödspättafilé

(14)

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

(7)

Fiskbullar i citrongräddsås

(17)

Stekt strömming med citronsmörsås

(5)

Lax med nöttäcke och limesås

(45)

Apelsin- och rosmarinbakad lax

(11)

Snabbrimmad halstrad lax med äppel- och pepparrotssalsa

(24)