Pulled lax med ananassalsa
  • Tid 30 min

Pulled lax med ananassalsa

3.96 (25 betyg)

Att grilla en hel sida lax på skinnsidan gör konsten att grilla fisk lekande lätt. Den blir både saftig och med den här kryddningen fantastiskt god!

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 16

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g laxfilé i bit, gärna med skinn, t ex fjordörret
  • 1 msk finriven färsk ingefära eller ingefärspasta
  • 0.5 msk finriven vitlök eller vitlökspasta
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna)
  • 1 msk flingsalt
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 gemsallad (hjärtsallad) till servering
  • 0.5 kruka koriander till servering
  • lime till servering
Ananassalsa:
  • 1 färsk ananas, tärnad
  • 1 salladslök, strimlad
  • 0.5 röd chili, finhackad
  • 0.5 lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft
  • 1 msk flytande honung
  • salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Lägg upp laxen med skinnsidan nedåt. Blanda ingefära med vitlök och bred på laxen. Riv över limeskal och strö över salt, chiliflakes och peppar. Grilla laxen med skinnsidan nedåt på indirekt glöd under lock (gärna på grillnät) till en innertemperatur på 47°.

  2. 2

    Blanda alla ingredienser till salsan och smaka av med salt. Dra laxen i bitar med en gaffel och servera i salladsblad med ananassalsan, koriander och klyftad lime.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Grilla gärna laxen i foliepaket. Eller ugnsbaka laxen på 200° i ca 15 min om du inte vill eller kan grilla.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Liz

    Underbart gott, har gjort många gånger nu. Jag har hittat paket med laxbitar 600 g, i frysen på mitt coop. De är billigare att använda och blir saftiga och fina när man gör dem i ugnen.

  • Liselotte

    Kanon gott gjort flera gånger