Laxsallad med lime och jordnötter
  • Tid 35 min

Laxsallad med lime och jordnötter

4.06 (16 betyg)

Middagsmat som minner om semester på varmare breddgrader. Spetskålen är supergod just nu.

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 13

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g laxfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 dl vita sesamfrön
  • 1 msk neutral olja
Nudelsallad
  • 250 g risnudlar
  • 300 g spetskål eller vitkål
  • 2 st morötter, grovrivna
  • 4 msk sweet chilisås
  • 1 st lime, finrivet skal och saft
  • 1 msk fisksås (ev salt)
Till servering
  • 1 kruka koriander
  • 1 dl salta jordnötter
  • 1 st lime
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen och skölj dem i kallt vatten. Skär kålen i tunna strimlor, använd gärna en mandolin.

  2. 2

    Blanda nudlarna med kål, morot, sweet chilisås, limeskal (endast det gröna), limesaft och fisksås. Smaka ev av med salt.

  3. 3

    Skär laxen i stora kuber, salta och rulla bitarna i sesamfröna. Hetta upp olja i en stekpanna och stek laxkuberna på hög värme runt om 2 min.

  4. 4

    De ska få en knaprig yta, och laxen får gärna vara lite rå i mitten. Lägg ihop nudelsalladen med lax, koriander, hackade jordnötter och limeklyftor.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar