Ugnsbakad karré med plommon- och ingefärssås
  • Tid 90 min
  • Ugn 175º

Ugnsbakad karré med plommon- och ingefärssås

4 (1 betyg)

En klassisk svensk fläskkarré späckas med katrinplommon och bakas i ugnen. Här serveras den ugnsbakade karrén med en sås på katrinplommon, ingefära och soja istället!

  • Tillagningstid 90 min
  • Ingredienser 17
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

6 portioner
  • 1 kg fläskkarré i bit
  • 0.5 msk malen spiskummin
  • 0.5 msk chiliflakes
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 1.5 tsk salt
Ingefärssås:
  • 1 liten gul lök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 30 g färsk ingefära, tunt skivad
  • 1 msk smör
  • 100 g katrinplommon, strimlade
  • 3 dl vatten
  • 0.5 dl japansk soja (kikkoman)
  • 1 msk strösocker
  • 0.5 tsk sesamolja
Till servering:
  • sesamfrön, torrostade
  • färsk koriander
  • lime, i klyftor
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda alla torra kryddor och klappa in köttet med kryddblandningen. Lägg i en ugnsform och rosta mitt i ugnen ca 1 ½ tim.

Ingefärssås:

  1. 1

    Fräs lök, vitlök och ingefära i smör i en kastrull. Tillsätt plommon, vatten, soja, socker och ev sesamolja. Låt sjuda ca 15 min. Mixa såsen slät med stavmixer.

  2. 2

    Skär köttet i tunna skivor och servera med sås, stekta yoghurtbröd

Servering

Servera gärna med stekta yoghurtbröd, se recept Kycklingvingar med ingefärsglaze.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Också gott med picklad rödkål till! Picklad rödkål: Strimla rödkål tunt och låt marinera i en lag på 1 del ättiksprit, 2 delar strösocker och 3 delar vatten.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar