Lax i ugn med ingefära, chili och lime
  • Tid 35 min
  • Ugn 175º
  • Svårighetsgrad Enkel

Lax i ugn med ingefära, chili och lime

3.23 (22 betyg)

Asiatisk ugnslax på bädd av pak choy serverad med klyftpotatis.

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 11
  • Ugnstemperatur 175º
  • Svårighetsgrad Enkel

Ingredienser

4 portioner
  • 1 kg klyftad potatis
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 tsk salt
  • 1 grovhackad pak choy
  • 500 g laxfilé
  • 0.5 tsk salt
  • 1 msk honung
  • 1 tsk riven ingefära
  • 0.5 hackad röd chilifrukt
  • 1 lime, saft och tunna skivor
  • 1 msk sesamfrö
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 175°.

  2. 2

    Lägg potatisen på en ugnsplåt eller i en ugnsform och ringla över olja och salt.

  3. 3

    Lägg pak choy i en ugnsform och lägg laxen ovanpå. Strö salt på fisk och grönsaker.

  4. 4

    Blanda honung, ingefära, chili och saft från halva limen och pensla fisken med blandningen. Lägg på några limeskivor och strö över sesamfrön. Låt stå i ugnen i cirka 15 minuter. Använd gärna en stektermometer, laxen är perfekt vid 55°.

  5. 5

    Låt potatisen gå i ugnen samtidigt med fisken tills laxen är klar. Höj temperaturen till 250° och låt potatisen gå cirka 10 minuter till. Täck fisken med folie medan potatisen går klart.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Var försiktig när du använder lime med skal, kan lätt bli beskt när den värms upp.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

15 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Laban

    jag tror inte det blir gott om man skiter i kålen...

  • lmgtfy

    http://lmgtfy.com/?q=Pak+Choy

  • Bustrucker

    MEEEEN, skit i kålen! Hur smakade maten!?

  • caroline

    lät inte detta smaskigt?

Visa fler