
Linser med citron och persilja
Betyg (1-5):
En matig och mättande sallad som är god att servera ljummen. Fint att ha på buffén.
Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 3 dl linser, t ex gröna linser eller belugalinser
- 1 lagerblad
- 2 grönsaksbuljongtärningar
- 2 msk olivolja eller annan olja
- 2 hackade morötter
- 1 hackad gul lök
- 3 skivade vitlöksklyftor
- 0.5 tsk peppar
- 1 citron, rivet skal och pressad saft
- 2 dl grovhackad bladpersilja eller kruspersilja
- 2 msk olivolja eller annan olja
- 0.5 hackad röd chili
- 1 tsk salt
Gör så här
- Koka upp linser, lagerblad och buljongtärningar i 1 liter vatten. Koka linserna tills de är mjuka, enligt anvisning på förpackningen. Häll av buljongen.
- Hetta upp oljan i en stekpanna. Fräs morötter och lök cirka tio minuter, tills morötterna blivit mjuka och nästan kokat ihop med löken. Salta och peppra. Tillsätt citronskal, -saft och persilja.
- Blanda den varma morotsblandningen med linserna. Tillsätt eventuellt 2 matskedar olja och strö eventuellt över chili.
Linser med citron och persilja
Betyg (1-5):
En matig och mättande sallad som är god att servera ljummen. Fint att ha på buffén.
Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Koka upp linser, lagerblad och buljongtärningar i 1 liter vatten. Koka linserna tills de är mjuka, enligt anvisning på förpackningen. Häll av buljongen.
- Hetta upp oljan i en stekpanna. Fräs morötter och lök cirka tio minuter, tills morötterna blivit mjuka och nästan kokat ihop med löken. Salta och peppra. Tillsätt citronskal, -saft och persilja.
- Blanda den varma morotsblandningen med linserna. Tillsätt eventuellt 2 matskedar olja och strö eventuellt över chili.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!