Linser med citron och persilja

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(42)

En matig och mättande sallad som är god att servera ljummen. Fint att ha på buffén.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl linser, t ex gröna linser eller belugalinser
  • 1 lagerblad
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 2 msk olivolja eller annan olja
  • 2 hackade morötter
  • 1 hackad gul lök
  • 3 skivade vitlöksklyftor
  • 0.5 tsk peppar
  • 1 citron, rivet skal och pressad saft
  • 2 dl grovhackad bladpersilja eller kruspersilja
  • 2 msk olivolja eller annan olja
  • 0.5 hackad röd chili
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Koka upp linser, lagerblad och buljongtärningar i 1 liter vatten. Koka linserna tills de är mjuka, enligt anvisning på förpackningen. Häll av buljongen.
  2. Hetta upp oljan i en stekpanna. Fräs morötter och lök cirka tio minuter, tills morötterna blivit mjuka och nästan kokat ihop med löken. Salta och peppra. Tillsätt citronskal, -saft och persilja.
  3. Blanda den varma morotsblandningen med linserna. Tillsätt eventuellt 2 matskedar olja och strö eventuellt över chili.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Grillplanka med chimichurripotatissallad

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Krispiga bönbollar i pitabröd med yoghurtsås

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Bruschetta med kyckling

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Godaste köttbullarna

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Tapenadfylld färsrulle med picklad rödlök

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Sashimilax med sallad

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Bönsallad med grillad tomat

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Melonsallad med halloumi

Betyg
Betyg
(23)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 3 dl linser, t ex gröna linser eller belugalinser
  • 1 lagerblad
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 2 msk olivolja eller annan olja
  • 2 hackade morötter
  • 1 hackad gul lök
  • 3 skivade vitlöksklyftor
  • 0.5 tsk peppar
  • 1 citron, rivet skal och pressad saft
  • 2 dl grovhackad bladpersilja eller kruspersilja
  • 2 msk olivolja eller annan olja
  • 0.5 hackad röd chili
  • 1 tsk salt

Linser med citron och persilja

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(42)

En matig och mättande sallad som är god att servera ljummen. Fint att ha på buffén.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp linser, lagerblad och buljongtärningar i 1 liter vatten. Koka linserna tills de är mjuka, enligt anvisning på förpackningen. Häll av buljongen.
  2. Hetta upp oljan i en stekpanna. Fräs morötter och lök cirka tio minuter, tills morötterna blivit mjuka och nästan kokat ihop med löken. Salta och peppra. Tillsätt citronskal, -saft och persilja.
  3. Blanda den varma morotsblandningen med linserna. Tillsätt eventuellt 2 matskedar olja och strö eventuellt över chili.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Grillplanka med chimichurripotatissallad

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Krispiga bönbollar i pitabröd med yoghurtsås

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Bruschetta med kyckling

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Godaste köttbullarna

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Tapenadfylld färsrulle med picklad rödlök

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Sashimilax med sallad

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Bönsallad med grillad tomat

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Melonsallad med halloumi

Betyg
Betyg
(23)