Linser med citron och persilja

Linser med citron och persilja

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(42)

En matig och mättande sallad som är god att servera ljummen. Fint att ha på buffén.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl linser, t ex gröna linser eller belugalinser
  • 1 lagerblad
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 2 msk olivolja eller annan olja
  • 2 hackade morötter
  • 1 hackad gul lök
  • 3 skivade vitlöksklyftor
  • 0.5 tsk peppar
  • 1 citron, rivet skal och pressad saft
  • 2 dl grovhackad bladpersilja eller kruspersilja
  • 2 msk olivolja eller annan olja
  • 0.5 hackad röd chili
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Koka upp linser, lagerblad och buljongtärningar i 1 liter vatten. Koka linserna tills de är mjuka, enligt anvisning på förpackningen. Häll av buljongen.
  2. Hetta upp oljan i en stekpanna. Fräs morötter och lök cirka tio minuter, tills morötterna blivit mjuka och nästan kokat ihop med löken. Salta och peppra. Tillsätt citronskal, -saft och persilja.
  3. Blanda den varma morotsblandningen med linserna. Tillsätt eventuellt 2 matskedar olja och strö eventuellt över chili.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Linser med citron och persilja
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 3 dl linser, t ex gröna linser eller belugalinser
  • 1 lagerblad
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 2 msk olivolja eller annan olja
  • 2 hackade morötter
  • 1 hackad gul lök
  • 3 skivade vitlöksklyftor
  • 0.5 tsk peppar
  • 1 citron, rivet skal och pressad saft
  • 2 dl grovhackad bladpersilja eller kruspersilja
  • 2 msk olivolja eller annan olja
  • 0.5 hackad röd chili
  • 1 tsk salt

Linser med citron och persilja

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(42)

En matig och mättande sallad som är god att servera ljummen. Fint att ha på buffén.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp linser, lagerblad och buljongtärningar i 1 liter vatten. Koka linserna tills de är mjuka, enligt anvisning på förpackningen. Häll av buljongen.
  2. Hetta upp oljan i en stekpanna. Fräs morötter och lök cirka tio minuter, tills morötterna blivit mjuka och nästan kokat ihop med löken. Salta och peppra. Tillsätt citronskal, -saft och persilja.
  3. Blanda den varma morotsblandningen med linserna. Tillsätt eventuellt 2 matskedar olja och strö eventuellt över chili.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!