Melonsallad med halloumi
  • Tid 20 min

Melonsallad med halloumi

4.18 (11 betyg)

Det här är precis vad man behöver en varm sommardag. Läskande melon och salt halloumi tillsammans i en sallad som är kryddad med mynta och basilika.

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 11

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g melon, t ex vatten-, cantaloupe- och honungsmelon
  • 200 g halloumi
  • 0.5 dl pumpakärnor
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 10 myntablad
  • 10 basilikablad
  • 70 g salladsmix, gärna familjemix
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skär melonen och halloumin i tärningar. Rosta pumpakärnorna i torr stekpanna tills de börjar poppa och få fin färg.

  2. 2

    Pressa ner vitlöksklyftan i oljan i en liten skål. Tillsätt vinäger, salt och peppar och blanda. Stek halloumin i några droppar olja i het panna till fin färg.

  3. 3

    Varva sallad med melon, halloumi och örter. Ringla över vitlöksdressingen och toppa med pumpakärnorna.

Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Derek

    De vuxna i familjen tyckte det var hur gott som helst. Smaken var dock för komplex för barnen

  • Maria

    Mycket gott!!