Kycklingfilé i basilikasås med granatäpple
  • Tid 25 min
  • Ugn 200º

Kycklingfilé i basilikasås med granatäpple

4.2 (10 betyg)

Saftiga kycklingfileér i ugn med krämig sås.

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 9
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g kycklingfilé
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 kruka basilika
  • 3 dl crème fraiche
  • 0.5 citron, finrivet skal
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0.5 granatäpple
  • svartpeppar
Till servering
  • ugnsrostad potatis eller tagliatelle
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 200°. Skär varje kycklingfilé i tre avlånga bitar. Lägg i en ugnsform och krydda med salt och peppar.

  2. 2

    Finhacka basilikan och rör ihop med crème fraiche, citron och vitlök. Häll såsen över kycklingen och gratinera mitt i ugnen ca 20 min.

  3. 3

    Strö över granatäppelkärnor och ev mer basilikablad. Dra ett varv med pepparkvarnen. Servera med ugnsrostad potatis eller tagliatelle.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Servera med grönsaker, som krispig röd paprika i bitar, grönsallad eller riven morot.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar