
Kycklingfilé i basilikasås med granatäpple
Saftiga kycklingfileér i ugn med krämig sås.
- 500 g kycklingfilé
- 0.5 tsk svartpeppar
- 1 kruka basilika
- 3 dl crème fraiche
- 0.5 citron, finrivet skal
- 1 vitlöksklyfta
- 0.5 granatäpple
- svartpeppar
- 1 tsk salt
- Till servering
- ugnsrostad potatis eller tagliatelle
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°. Skär varje kycklingfilé i tre avlånga bitar. Lägg i en ugnsform och krydda med salt och peppar.
- Finhacka basilikan och rör ihop med crème fraiche, citron och vitlök. Häll såsen över kycklingen och gratinera mitt i ugnen ca 20 min.
- Strö över granatäppelkärnor och ev mer basilikablad. Dra ett varv med pepparkvarnen. Servera med ugnsrostad potatis eller tagliatelle.
Tips

Servera med grönsaker, som krispig röd paprika i bitar, grönsallad eller riven morot.
Kycklingfilé i basilikasås med granatäpple
Saftiga kycklingfileér i ugn med krämig sås.
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°. Skär varje kycklingfilé i tre avlånga bitar. Lägg i en ugnsform och krydda med salt och peppar.
- Finhacka basilikan och rör ihop med crème fraiche, citron och vitlök. Häll såsen över kycklingen och gratinera mitt i ugnen ca 20 min.
- Strö över granatäppelkärnor och ev mer basilikablad. Dra ett varv med pepparkvarnen. Servera med ugnsrostad potatis eller tagliatelle.
Tips

Servera med grönsaker, som krispig röd paprika i bitar, grönsallad eller riven morot.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2022-01-11
Hej Lena, det kan bero på vilken fetthalt creme fraichen har, både för mycket och för lite fett kan göra att såser skär sig. Dessutom kan syran från citronen och vätska från kycklingen bidra. Prova att blanda i lite mer creme fraiche mot slutet, alternativt koka ihop såsen för sig på spisen och häll över den ugnsstekta kycklingen vid servering. Skuren sås är inte farligt men det ser inte lika aptitligt ut. Lycka till!
2022-01-05
Creme fraiche såsen skar sig. Vad gjorde jag för fel ?
2021-05-02
Tack! Det blev kanongott! En favorit. :D
2021-02-25
Till Helene: Det ska vara 1 tsk salt. Lycka till! :)
2021-02-23
Hur mycket salt är det tänkt att det ska vara?!? Det har fallit bort från listan med ingredienser. Tacksam för vägledning. : )
2020-11-27
Supergott! Hela familjens favorit som fredagsmys.
2019-12-11
God enkel och lite festlig med granatäpplet
2019-06-04
Underbar rätt! Har gjort den flera gånger!
2019-01-19
Fruktansvärt äcklig rätt!
2019-01-15
Hej Mattias! Det stämmer, bara skalet ska användas. Lycka till med matlagningen! /Elsa, webbredaktör
2019-01-12
Bara skal av citron alltså...?
2018-11-22
Supergott!!
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2022-01-11
Hej Lena, det kan bero på vilken fetthalt creme fraichen har, både för mycket och för lite fett kan göra att såser skär sig. Dessutom kan syran från citronen och vätska från kycklingen bidra. Prova att blanda i lite mer creme fraiche mot slutet, alternativt koka ihop såsen för sig på spisen och häll över den ugnsstekta kycklingen vid servering. Skuren sås är inte farligt men det ser inte lika aptitligt ut. Lycka till!
Lena
2022-01-05
Creme fraiche såsen skar sig. Vad gjorde jag för fel ?
Helene
2021-05-02
Tack! Det blev kanongott! En favorit. :D
2021-02-25
Till Helene: Det ska vara 1 tsk salt. Lycka till! :)
Helene
2021-02-23
Hur mycket salt är det tänkt att det ska vara?!? Det har fallit bort från listan med ingredienser. Tacksam för vägledning. : )
Jennie
2020-11-27
Supergott! Hela familjens favorit som fredagsmys.
Katja
2019-12-11
God enkel och lite festlig med granatäpplet
AC
2019-06-04
Underbar rätt! Har gjort den flera gånger!
Lars Gunnar
2019-01-19
Fruktansvärt äcklig rätt!
2019-01-15
Hej Mattias! Det stämmer, bara skalet ska användas. Lycka till med matlagningen! /Elsa, webbredaktör
Mattias
2019-01-12
Bara skal av citron alltså...?
Sofia
2018-11-22
Supergott!!