Kycklingfilé i basilikasås med granatäpple

Kycklingfilé i basilikasås med granatäpple

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(76)

Saftiga kycklingfileér i ugn med krämig sås.

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
  • 500 g kycklingfilé
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 kruka basilika
  • 3 dl crème fraiche
  • 0.5 citron, finrivet skal
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0.5 granatäpple
  • svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Till servering
  • ugnsrostad potatis eller tagliatelle

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skär varje kycklingfilé i tre avlånga bitar. Lägg i en ugnsform och krydda med salt och peppar.
  2. Finhacka basilikan och rör ihop med crème fraiche, citron och vitlök. Häll såsen över kycklingen och gratinera mitt i ugnen ca 20 min.
  3. Strö över granatäppelkärnor och ev mer basilikablad. Dra ett varv med pepparkvarnen. Servera med ugnsrostad potatis eller tagliatelle.

Tips

Servera med grönsaker, som krispig röd paprika i bitar, grönsallad eller riven morot.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-01-11

Hej Lena, det kan bero på vilken fetthalt creme fraichen har, både för mycket och för lite fett kan göra att såser skär sig. Dessutom kan syran från citronen och vätska från kycklingen bidra. Prova att blanda i lite mer creme fraiche mot slutet, alternativt koka ihop såsen för sig på spisen och häll över den ugnsstekta kycklingen vid servering. Skuren sås är inte farligt men det ser inte lika aptitligt ut. Lycka till!

Lena

2022-01-05

Creme fraiche såsen skar sig. Vad gjorde jag för fel ?

Helene

2021-05-02

Tack! Det blev kanongott! En favorit. :D

Checkbox Coop

2021-02-25

Till Helene: Det ska vara 1 tsk salt. Lycka till! :)

Helene

2021-02-23

Hur mycket salt är det tänkt att det ska vara?!? Det har fallit bort från listan med ingredienser. Tacksam för vägledning. : )

Jennie

2020-11-27

Supergott! Hela familjens favorit som fredagsmys.

Katja

2019-12-11

God enkel och lite festlig med granatäpplet

AC

2019-06-04

Underbar rätt! Har gjort den flera gånger!

Lars Gunnar

2019-01-19

Fruktansvärt äcklig rätt!

Checkbox Coop

2019-01-15

Hej Mattias! Det stämmer, bara skalet ska användas. Lycka till med matlagningen! /Elsa, webbredaktör

Mattias

2019-01-12

Bara skal av citron alltså...?

Sofia

2018-11-22

Supergott!!

Kycklingfilé i basilikasås med granatäpple
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 500 g kycklingfilé
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 kruka basilika
  • 3 dl crème fraiche
  • 0.5 citron, finrivet skal
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0.5 granatäpple
  • svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Till servering
  • ugnsrostad potatis eller tagliatelle

Kycklingfilé i basilikasås med granatäpple

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(76)

Saftiga kycklingfileér i ugn med krämig sås.

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skär varje kycklingfilé i tre avlånga bitar. Lägg i en ugnsform och krydda med salt och peppar.
  2. Finhacka basilikan och rör ihop med crème fraiche, citron och vitlök. Häll såsen över kycklingen och gratinera mitt i ugnen ca 20 min.
  3. Strö över granatäppelkärnor och ev mer basilikablad. Dra ett varv med pepparkvarnen. Servera med ugnsrostad potatis eller tagliatelle.

Tips

Servera med grönsaker, som krispig röd paprika i bitar, grönsallad eller riven morot.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-01-11

Hej Lena, det kan bero på vilken fetthalt creme fraichen har, både för mycket och för lite fett kan göra att såser skär sig. Dessutom kan syran från citronen och vätska från kycklingen bidra. Prova att blanda i lite mer creme fraiche mot slutet, alternativt koka ihop såsen för sig på spisen och häll över den ugnsstekta kycklingen vid servering. Skuren sås är inte farligt men det ser inte lika aptitligt ut. Lycka till!

Lena

2022-01-05

Creme fraiche såsen skar sig. Vad gjorde jag för fel ?

Helene

2021-05-02

Tack! Det blev kanongott! En favorit. :D

Checkbox Coop

2021-02-25

Till Helene: Det ska vara 1 tsk salt. Lycka till! :)

Helene

2021-02-23

Hur mycket salt är det tänkt att det ska vara?!? Det har fallit bort från listan med ingredienser. Tacksam för vägledning. : )

Jennie

2020-11-27

Supergott! Hela familjens favorit som fredagsmys.

Katja

2019-12-11

God enkel och lite festlig med granatäpplet

AC

2019-06-04

Underbar rätt! Har gjort den flera gånger!

Lars Gunnar

2019-01-19

Fruktansvärt äcklig rätt!

Checkbox Coop

2019-01-15

Hej Mattias! Det stämmer, bara skalet ska användas. Lycka till med matlagningen! /Elsa, webbredaktör

Mattias

2019-01-12

Bara skal av citron alltså...?

Sofia

2018-11-22

Supergott!!