Turkisk köfte

Betyg (1-5):
3.47 (43 betyg)

Lammfärsbullar med smak av spiskummin, koriander, kanel och vitlök. Smakar härligt med myntayoghurt och couscous.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (17)
  • 10 steklökar
  • 2 msk rapsolja
  • Färsbullar:
  • 600 g lammfärs
  • 1 msk mald spiskummin
  • 1 msk koriander
  • 0.5 msk kanel
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 0.5 citron, rivet skal
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk salt
  • :
  • 500 g feferoni (1 burk=500g)
  • 1 granatäpple, kärnorna
  • Myntayoghurt:
  • 2 dl turkisk yoghurt 10%
  • 0.5 dl hackad färsk mynta
  • Servering:
  • 3 dl couscous

Gör så här

  1. Lägg löken i kallt vatten en stund så är de lättare att skala. Lägg dem i en långpanna tillsammans med rapsolja och baka i ugnen cirka 15 minuter. Blanda färssmeten och forma avlånga köttbullar. Ta ut plåten med löken och lägg dit färsbullar och fefferoni. Stek tillsammans i ugnen ytterligare 10-15 minuter.
  2. Blanda ingredienserna till myntayoghurten. Garnera med kärnorna från granatäpplet och servera med myntayoghurt, couscous och eventuellt några myntakvistar

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Erik

2016-02-19

Supergott! Snåla inte med kryddorna. :)

Linnea

2013-08-16

Som Görsev skriver kanel och korriander används inte värst mucket i turkisk matlagning. Hennes ingredienser är Turkisk köfte, kan även använda kirmisi biber i typ chili

Görsev

2012-04-26

koriander och kanel använder man inte så mycket i matlagning i Turkiet, däremot har man spiskummin, vitlök, persilja och svartpeppar till köfte. Granat äpple använder man mer som frukt och till desserter. På sin höjd till sallader. Det är ett bra recept

Anna

2012-02-22

Jättegott!! Det här ska vi laga igen!

Maria

2012-02-21

Jag hade bara 400 g färs hemma men använde ändå samma mängd kryddor till färsblandningen och det blev jättebra.

Gerd

2012-02-19

Det saknas något till myntayoghurt. Mynta kanske?

Liknande recept

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

(8)

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

(1)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Grillad entrecôte med skön grön sallad

(4)

Oxfilé med tartarsallad

(0)

Chilibiff-wrap

(3)

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(3)

Rosépepparfilé

(44)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 10 steklökar
  • 2 msk rapsolja
  • Färsbullar:
  • 600 g lammfärs
  • 1 msk mald spiskummin
  • 1 msk koriander
  • 0.5 msk kanel
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 0.5 citron, rivet skal
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk salt
  • :
  • 500 g feferoni (1 burk=500g)
  • 1 granatäpple, kärnorna
  • Myntayoghurt:
  • 2 dl turkisk yoghurt 10%
  • 0.5 dl hackad färsk mynta
  • Servering:
  • 3 dl couscous

Turkisk köfte

Betyg (1-5):
3.47 (43 betyg)

Lammfärsbullar med smak av spiskummin, koriander, kanel och vitlök. Smakar härligt med myntayoghurt och couscous.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg löken i kallt vatten en stund så är de lättare att skala. Lägg dem i en långpanna tillsammans med rapsolja och baka i ugnen cirka 15 minuter. Blanda färssmeten och forma avlånga köttbullar. Ta ut plåten med löken och lägg dit färsbullar och fefferoni. Stek tillsammans i ugnen ytterligare 10-15 minuter.
  2. Blanda ingredienserna till myntayoghurten. Garnera med kärnorna från granatäpplet och servera med myntayoghurt, couscous och eventuellt några myntakvistar

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Erik

2016-02-19

Supergott! Snåla inte med kryddorna. :)

Linnea

2013-08-16

Som Görsev skriver kanel och korriander används inte värst mucket i turkisk matlagning. Hennes ingredienser är Turkisk köfte, kan även använda kirmisi biber i typ chili

Görsev

2012-04-26

koriander och kanel använder man inte så mycket i matlagning i Turkiet, däremot har man spiskummin, vitlök, persilja och svartpeppar till köfte. Granat äpple använder man mer som frukt och till desserter. På sin höjd till sallader. Det är ett bra recept

Anna

2012-02-22

Jättegott!! Det här ska vi laga igen!

Maria

2012-02-21

Jag hade bara 400 g färs hemma men använde ändå samma mängd kryddor till färsblandningen och det blev jättebra.

Gerd

2012-02-19

Det saknas något till myntayoghurt. Mynta kanske?

Liknande recept

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

(8)

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

(1)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Grillad entrecôte med skön grön sallad

(4)

Oxfilé med tartarsallad

(0)

Chilibiff-wrap

(3)

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(3)

Rosépepparfilé

(44)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies